Un centenar d'ossos rentadors es van presentar davant la casa d'una dona que havia estat alimentant una família d'aquesta espècie dur…
Un centenar d'ossos rentadors es van presentar davant la casa d'una dona que havia estat alimentant una família d'aquesta espècie durant dècades a Poulsbo, Washington (Kitsap County Sheriff's Office)

Cent ossos rentadors davant de casa: el crit d'auxili d'una dona que solia alimentar-ne als EUA

Una dona va estar alimentant durant dècades una família d'ossos rentadors fins que, sis setmanes enrere, un centenar d'exemplars es van acostar a casa seva

RedaccióActualitzat

Apareix escrit, repetidament, en tots els zoos del món: "no alimenteu els animals". El mateix s'hauria d'aplicar quan parlem dels que viuen en llibertat, tal com ha comprovat una dona als Estats Units.

Pràcticament un centenar d'ossos rentadors es van congregar a casa de l'afectada el 3 d'octubre, quan va decidir que ja n'hi havia prou i va trucar a emergències.

No era una reunió d'animals pacífica: exigien menjar i la dona es va veure obligada a fugir corrents.

Un ajudant del xèrif del comtat de Kitsap davant desenes d'ossos rentadors que expectants
Un centenar d'ossos rentadors es van presentar davant la casa d'una dona que havia estat alimentant una família d'aquesta espècie durant dècades a Poulsbo, Washington (Kitsap County Sheriff's Office)

 

Gairebé 40 anys alimentant-ne

La dona, veïna de la població de Poulsbo, a Washington, feia unes quatre dècades que alimentava una família d'ossos rentadors que vivien prop de casa seva.

Al principi, donar menjar als animals no li semblava mala idea. Va agafar-hi confiança i els ossos rentadors semblaven amigables.

Sense cap motiu aparent, el nombre d'exemplars va començar a créixer de manera important fa unes sis setmanes. De cop i volta, van passar de ser un grapat a desenes.

La dona explica que, sovint, els animals l'envoltaven per demanar-li menjar de dia i també de nit.

Es comportaven cada vegada de manera més agressiva, exigint menjar, gratant la façana de casa seva, la porta d'entrada, rodejant el seu cotxe o perseguint-la cada cop que sortia.

El 3 d'octubre, la veïna de Poulsbo es va veure tan superada pel centenar d'ossos rentadors que va acabar marxant i es va refugiar dins del seu cotxe, des d'on va trucar al 911, el telèfon d'emergències dels Estats Units. 

Ajudants del xèrif del comtat de Kitsap es van dirigir a casa de la dona per rescatar-la, moment en el qual van gravar el vídeo que mostra la magnitud del problema i on es pot sentir la dona explicant com va escalar la situació. 

La dona ha explicat que li han arribat a demanar 500 dòlars per cada exemplar, per capturar-los i allunyar-los de casa seva. 

Les forces de seguretat del comtat han compartit la situació amb el Departament de Peixos i Vida Silvestre de Washington per tal de trobar-hi alguna solució.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut