Joves que no volen tornar al Marroc viuen als boscos amagats de la policia
Joves que no volen tornar al Marroc viuen als boscos amagats de la policia (EFE / Brais Lorenzo)

Centenars de migrants malviuen a les muntanyes de Ceuta amagant-se de la policia

Els joves no volen tornar al Marroc i sobreviuen en condicions deplorables, dormint a la intempèrie i rebent l'ajuda d'ONG

Actualitzat

Quan fa més d'una setmana de l'entrada d'unes 8.000 persones a Ceuta en menys de 24 hores, la crisi no ha acabat. Centenars de joves migrants malviuen en condicions deplorables a la ciutat autònoma, ja sigui a la muntanya, a les esculleres d'El Tarajal o als barris perifèrics.

Al voltant d'un terç dels joves que hi ha són menors, que no volen tornar al Marroc ni tampoc anar als centres d'acollida.

 

Un jove es renta amb aigua de la muntanya, aquesta setmana a Ceuta
Un jove es renta amb aigua de la muntanya, aquesta setmana a Ceuta (EFE / Brais Lorenzo)

 

Per evitar que els retornin al Marroc, s'amaguen de la policia en llocs com el Monte Hacho, García Aldave o la zona portuària. Dormen a la intempèrie, agafen roba com poden i sobreviuen gràcies a l'ajuda de la ciutadania de Ceuta.

Reben ajuda de voluntaris d'ONG, que s'apropen als llocs on sospiten que poden haver-hi joves i hi deixen bosses amb menjar i estris de primera necessitat. Ho explica a TV3 el director de Cáritas Ceuta, Manuel Gestal:

 

 

El mateix fa Sabah Hamed, que des del primer dia ha obert les portes de casa als que busquen menjar, roba i una dutxa. Calcula que, en els dos últims dies, ha rebut la visita d'un miler de persones.

Hamed desmenteix que la crisi hagi remès: "Crèiem que cada dia serien menys, però no, cada dia són més. N'hi ha molts que ens diuen que han tingut l'oportunitat de venir i no marxaran", assegura.

 

Dos joves migrants, al bosc de Ceuta, al costat de la cabanya on viuen
Dos joves migrants, al bosc de Ceuta, al costat de la cabanya on viuen (EFE / Brais Lorenzo)

 

Fonts policials citades per l'agència EFE asseguren que tenen constància de la presència d'assentaments, especialment a les zones muntanyoses de la ciutat, on és més fàcil passar desapercebut.

Els darrers dies, els agents han augmentat les batudes per llocs on es té constància de la presència de migrants, tot i que indiquen que solen amagar-se en zones de difícil accés.

 

 

 

ARXIVAT A:
CeutaMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut