Centenars de persones formen un SOS gegant al Delta de l'Ebre com a crit d'ajuda

A la platja del Trabucador s'ha fet un acte per reclamar que les administracions actuïn, convocat pel Moviment de Lluita pel Delta de l'Ebre
TEMA:
Temporal Gloria

El temporal Gloria de fa dos anys va inundar 3.000 hectàrees d'arrossars i va destrossar la barra del Trabucador al delta de l'Ebre. Aquella tempesta va suposar un punt de no retorn i la línia de la costa s'ha tornat més fràgil als embats del mar i als fenòmens meteorològics.

Un SOS gegant a la sorra és el crit d'ajuda que adreça a les administracions la societat civil ebrenca, agrupada al Moviment de Lluita pel Delta de l'Ebre, MOLDE. Centenars de persones s'han ajuntat per configurar les tres lletres, fotografiades amb un dron.

Organitzacions com Unió de Pagesos o la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l'Ebre han participat a l'acte reivindicatiu per reclamar mesures urgents als governs català i espanyol per evitar que el mar continuï guanyant terreny.

Els participants a l'acte s'han repartit a la sorra per formar les lletres SOS (ACN/Eloi Tost)

A la platja del Trabucador, una de les zones més afectades pels successius temporals, s'hi ha llegit un manifest per demanar que s'executi el Pla Delta, elaborat amb aval científic des del territori per la taula de consens del Delta de l'Ebre.

"Quan ho tens tot a perdre, només et queda lluitar i resistir", ha dit Jordi Bertomeu, portaveu del MOLDE. "Si ens quedem a casa, l'aigua del mar ens vindrà a picar a la porta", han lamentat en aquest acte.

El pla inclou mesures urgents com el dragatge i la incorporació de sorra a les zones afectades per la regressió o mesures a més llarg termini com l'aportació de sediments.

L'acte reivindicatiu l'ha tancat la cantautora Montse Castellà.

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut