Estats Units

Centenars de persones vetllen les víctimes del tiroteig a Charleston

Les misses interreligioses, les pregàries i la busca de respostes han aplegat veïns de la ciutat amb la necessitat de compartir el dol

RedaccióActualitzat

La ciutat de Charleston, situada a Carolina del Sud, als Estats Units, està de vetlla per les nou víctimes d'una matança per conflictes racials. La tragèdia va passar el 18 de juny, quan un jove de 21 anys va disparar contra els feligresos durant una missa en una església de la comunitat afroamericana.

Aquesta petita ciutat, de 127.000 habitants, viu la necessitat de compartir el dol. Durant aquests dies centenars de persones s'han anat aplegant a pocs metres de l'església en un acte de reivindicació, fortalesa i unitat com les concentracions diàries que es produeixen davant de l'edifici religiós on va haver-hi les matances.

 

Les misses interreligioses, les pregàries i la busca de respostes han aplegat veïns de la ciutat en un acte al qual també han assistit líders religiosos i polítics com l'alcalde de Charleston, Joseph P. Riley, que ha plantejat el debat intens del control de les armes.

Perdó dels familiars a Dylan Roof

L'acusat de la matança, el jove de 21 anys Dylan Roof, va comparèixer divendres per videoconferència des de la presó, davant del jutge de Charleston i de familiars i representants de les víctimes.

 

Roof va respondre a algunes preguntes del jutge. I també va escoltar diversos familiars, que van donar una lliçó moral en dir que pregaven per la seva ànima i que el perdonaven, perquè no volien que l'odi triomfés.

Obama critica l'accés a les armes

Per la seva banda, Barack Obama ha declarat que els Estats Units té un accés massa fàcil a les armes, una situació que no es dóna en cap altre país avançat. A més, ha sentenciat que "l'odi per motiu de la raça o les creences és una amenaça molt concreta cap a la nostra democràcia i ideals".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut