Concentració dels aficionats de l'Olympique de Lió a la plaça Artós de Sarrià, a Barcelona

Sis detinguts per una baralla entre seguidors del Lió i del Barça abans del partit

Centenars de seguidors de l'Olympique de Lió s'han concentrat, envoltats d'un fort dispositiu dels Mossos, a la plaça d'Artós de Sarrià
Actualitzat
TEMA:
Esports

Centenars de seguidors de l'Olympique de Lió s'han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça d'Artós del barri de Sarrià, a Barcelona, hores abans del partit de tornada de vuitens de final de la Champions League contra el Barça.

Tot i que el centre de concentració dels aficionats lionesos és a la plaça Artós, s'han produït alguns incidents en carrers adjacents al Camp Nou, entre els barris de Sants I Sarrià.

Ferits i detinguts

S'han detingut 6 persones. Un aficionat lionès ha estat detingut per atemptat a l'autoritat quan ha llençat una tanca als voltants del Camp Nou, on la policia ha hagurt de dispersar un grup.

 La Guàrdia Urbana ha detingut 5 aficionats, - 3 del Lió i 2 del Barça-, per una baralla entre ells a la rambla de Badal, cap a 3/4 de 5 de la tarda.  Alguns d'ells han estat atesos per serveis mèdics i després passaran a mans dels Mossos.

 

 

Una hora abans, cap a les 3/4 de 4, 5 aficionats francesos han resultat ferits en una altra agressió suposadament comesa per radicals del Barça a l'avinguda  Madrid amb Gran Via de Carles III, segons ha avançat la SER. 

Un dels agredits podria tenir una ferida al cap i ha estat traslladat a l'Hospital del Sagrat Cor, mentre que els altres 4 han estat ruixats amb gas pebre.
Els Mossos busquen els agressors.

 

 

El Servei d'Emergències Mèdiques, SEM, ha atès a 8 persones de caràcter lleu, dels quals 3 són Mossos d'Esquadra. El SEM ha actuat amb 4 unitats dins el dispositiu de seguretat de Mossos

 

Es calcula que el partit el veuran presencialment uns 4.500 seguidors de l'equip francès.

 

Els aficionats de l'Olimpique de Lió custodiats pels Mossos arriben al Nou Camp

 

Custodiats fins al Camp Nou 

Cap a les 6 del vespre, els Mossos han anat dirigint els concentrats tota la tarda a la plaça Artós cap al cap al Camp Nou. Al seu pas s'ha format una veritable rua.

 

 

 

 

 

 

La marxa s'ha desenvolupat entre càntics dels aficionats francesos i crema de bengales, en un recorregut al qual s'hi han anat incorporant altres seguidors pel camí, fins arribar a ser un grup d'unes 2.000 persones.

 

Dispositiu de seguretat

Els Mossos d'Esquadra han preparat un dispositiu de seguretat especial després dels incidents que hi va haver a l'anada entre seguidors radicals del Lió i els Boixos Nois. 

 

Els Mossos d'Esquadra controlen els aficionats de l'Olympique de Lió que es concentren a la plaça Artós

 

Els aficionats de l'Olympique, molts de perfil ultra, que anaven arribant a la plaça Artós havien de passar un control dels Mossos que els requisaven petards i bengales, per evitar accidents.

 

Els Mossos requisen petards i bengales als aficionats de l'Olympique de Lió

 

De fet a la plaça Artós no s'ha produït cap incident destacable degut a les fortes mesures de seguretat.

 

Els aficionats de l'Olympique de Lió passen l'estona bevent alcohol fins al partit

 

Des de les 3 de la trada, han passat unes tres hores bevent alcohol amb les conseqüències fisiològiques esperables.

 

 

També han tirat petards i algunes bengales entre càntics a favor del seu equip i contra el Barça i Catalunya.

 

 

De la plaça Osca a la plaça Artós

Inicialment, el grup ultra "Bad Gones", que mantenen vincles amb els Ultra Sur del Reial Madrid, havia anunciat per les xarxes socials una concentració a la plaça d'Osca de Sants, pròxima al Camp Nou.


Col·lectius antifeixistes del barri han convocat contraconcentracions una hora abans. El seu objectiu han dit que era plantar cara al feixisme, atès el perfil d'alguns d'aquests seguidors.

 

Grups antifeixistes esperaven els seguidors ultres que s'havien de concentrar a la plaça d'Osca, a Sants

 

Per tot plegat els Mossos han decidit blindar la plaça i no permetre que ningú hi entri per evitar aldarulls. De fet, molts comerços de la plaça d'Osca han decidit tancar.

 

ARXIVAT A:
Esports Antifeixisme Extrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut