L'oferta és temptadora per als clients perquè l'oli surt més barat que la cervesa (Reuters/Lukas Barth)

Cervesa a canvi d'oli de gira-sol, l'oferta d'un pub de Munic per combatre l'escassetat

La cerveseria es va trobar un dia sense oli per fregir i ha decidit convertir els seus clients en proveïdors amb una oferta temptadora
Redacció Actualitzat
TEMA:
Alemanya

Una cerveseria de Munic vol matar dos pardals d'un tret. D'una banda, vendre més cerveses, i de l'altra, tenir prou oli de gira-sol per fregir els seus famosos schnitzels, les tradicionals escalopes arrebossades alemanyes.

Per aconseguir-ho s'ha empescat una nova campanya: permetre pagar als clients la cervesa amb ampolles d'oli de gira-sol.

La cerveseria es diu Giesinger i fabrica la seva pròpia cervesa. Un bon dia es va trobar que no tenien oli per fregir. Se'ls havia esgotat i no en trobaven al supermercat. Les ampolles d'oli de gira-sol i també de colza costen més de trobar en els últims temps a Alemanya per la guerra a Ucraïna.

Com que Ucraïna i Rússia representen al voltant del 80% de les exportacions mundials d'oli de llavors de gira-sol, molts països europeus han vist com queien els subministraments i hi havia escassetat.

La iniciativa també ha funcionat com una campanya de publicitat (Reuters/Lukas Barth)

El propietari del pub, Erik Hoffmann, explica que amb aquesta situació, calia tenir inventiva.

"Aconseguir oli és molt difícil... si necessites 30 litres a la setmana i només en treus 15, en algun moment ja no podràs fregir un schnitzel."

Amb la iniciativa, Giesinger converteix els seus clients en buscadors d'oli perquè no els torni a passar que es queden sense. Així continuen venent cervesa i garanteixen que podran satisfer la demanda de schnitzels.


Cervesa més barata

Als clients també els surt a compte. L'oferta de la cerveseria és "un litre de cervesa per un litre d'oli". El preu del litre de cervesa, però, és d'uns 7 euros, mentre que el de l'oli està al voltant dels 4,5 euros

L'oferta és temptadora i, segons la cerveseria, ja hi ha nombrosos clients que s'hi han sumat. De moment han intercanviat uns 400 litres de cervesa per oli.

Hi ha clients que aprofiten l'oferta per endur-se litres i litres de cervesa (Reuters/Lukas Barth)

Un dels clients, Moritz Baller, ha explicat a l'agència Reuters que la campanya li sembla genial. Ell ha aconseguit vuit caixes de cerveses a canvi de 80 litres d'oli de gira-sol que va comprar a Ucraïna durant un viatge per portar ajuda humanitària. Se les ha begut en la seva festa d'aniversari: "És genial. Podem aconseguir cervesa barata i també ajudem la cerveseria Giesinger."

 

ARXIVAT A:
Alimentació Alemanya Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut