Chacón s'avança en les "primàries" de la xarxa i ja té Twitter i blog de suport a la presidència el 2012

La immediatesa de les xarxes socials i l'efecte viral d'aquestes s'ha fet palès, una vegada més, en el duel entre Chacón i Rubalcaba que s'ha iniciat el mateix dia que s'ha sabut que Zapatero no es presentaria a les eleccions presidencials del 2012.
Actualitzat
Després de l'anunci de José Luis Rodríguez Zapatero que no repetirà com a candidat a la presidència del govern en les eleccions de l'any que ve tant #chacon com #rubalcaba han estat dos "hashtags" rogents al llarg del dia, amb comentaris de seguidors i detractors dels dos possibles candidats. Debatien sobre qui guanyaria les primàries del PSOE, sobre el nivell d'anglès dels candidats i es feien apostes sobre si les eleccions municipals influirien en l'elecció del candidat electe. Carme Chacón tampoc ha pogut fugir del debat sobre el gènere, i es planteja si Espanya pot tenir una presidenta.

El que tothom té clar és que la xarxa serà una nova eina de mesura, i un punt per tenir en compte a l'hora de preveure resultats, possiblement tant o més fiable que les enquestes. I no només serveix als seguidors per expressar-se i dir-hi la seva en tots els debats que s'enceten, sinó que també els permet debatre amb els mateixos polítics en primera persona, els candidats, o diputats del Congrés, que parlen amb els seus seguidors o companys de professió.

Els noms dels dos possibles candidats, han despuntat en els "trending topics" gran part del dia, tant en l'àmbit espanyol com català, però Carme Chacón, o si més no la seva plataforma de suport, ha passat al capdavant creant un compte de Twitter, @ahorachacon aquesta mateixa tarda, i un blog personalitzat. "Ahora Carme Chacón" es defineix com a "plataforma de suport a Carme Chacón com a candidata al PSOE a la presidència del Govern en les eleccions generals del 2012", però en un "tuit", ha aclarit a un usuari que no són un grup oficial, i que no hi ha candidatura encara, però han especificat que qui hi ha darrere d'aquest compte de Twitter són "militants del PSOE que donen suport a Carme Chacón".

#Generales és un bon baròmetre per seguir tot el que es diu, sobre tots els partits, de cara a les legislatives de 2012. I de cara a seguir el tema estrella, el duel entre candidats, cal estar ben atent a #primariasPSOE.

Futbol versus política

Tot i que la política suscita interès o, si més no, debat i controvèrsia, i es vehicula molt bé a la xarxa, el futbol encara guanya la política, sobretot a les xarxes socials. Minuts després que s'acabés el partit entre el Reial Madrid i l'Sporting de Gijón al Bernabéu, #SportingGijon i #Preciado, ja eren "trending topics" mundials...
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut