Madrid

Cifuentes farà investigar el llibre de Primària en què es lloa Esperanza Aguirre

L'informe es farà després de la queixa d'una associació de pares que considera que inclou "continguts esbiaixats" i una "visió força parcial"

Actualitzat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha anunciat que la Conselleria d'Educació elaborarà un informe sobre un llibre que, segons la queixa d'una associació de pares, inclou "continguts esbiaixats" i són "un panegíric" de l'expresidenta de l'executiu autonòmic madrileny, Esperanza Aguirre.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) Giner de los Ríos ha demanat la retirada del llibre, que es fa servir a sisè de Primària, a Ciències Socials, que s'utilitza en col·legis del programa de bilingüisme per incloure "continguts esbiaixats".

Segons la FAPA, un exercici del llibre demana que s'ordeni quatre ministres d'Educació per ordre cronològic i tots són del PP: Mariano Rajoy, Esperanza Aguirre, Pilar del Castillo i José Ignacio Wert.

"No sembla el més adequat perquè ofereix una visió força parcial", ha assegurat el president de la FAPA Giner de los Ríos, José Luis Pazos.

A més, tampoc considera adequat "el panegíric" que inclou sobre Aguirre, sobre la qual es destaca que va aconseguir "un rècord de vots" tot oferint la idea que va portar "la modernitat a Madrid".

"No demano que es parli de l'"operació Púnica", però no em sembla ajustat el que apareix en aquest llibre", ha opinat Pazos.

Cifuentes ha argumentat que són les direccions dels centres educatius, d'acord amb les associacions de pares, les que aproven els llibres i les editorials dels llibres de text que s'estudiaran als centres.

Esperanza Aguirre, per la seva banda, ha sostingut que el llibre denunciat no diu "res més que la veritat".

Però el PSOE ha sostingut que, més enllà de la veracitat o no dels continguts, es fa estrany que un llibre de sisè de Primària hagi d'abordar aquests continguts. "També podria posar la veritat sobre els equips de futbol i no esperem trobar-ho a la classe de Socials", ha afegit. I ha criticat que el govern regional actuï ara després d'una renúncia i no per la seva feina supervisora.

Per la seva banda, en un comunicat, el responsable de l'edició del llibre, el grup Macmillan-Edelvives, ha negat qualsevol intencionalitat en la seva elaboració i ha afirmat que pretenien "destacar el paper de la dona en la política".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut