Els menors s'estan escolaritzant d'un dia per l'altre (Europa Press/Iván Terrón)

5 dies de vaga a l'ensenyament contra l'avançament de curs: 15, 16, 17, 29 i 30 de març

Els sindicats exigeixen al Departament d'Educació que consensuï amb la comunitat educativa el nou calendari escolar
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

Els sindicats d'Educació han convocat una vaga per als dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març.

 

La vaga, anunciada conjuntament pels sindicats USTEC-STEs, UGT, CC.OO, Aspepc-sps, Intersindical, CGT i USOC en un acte a la seu del Departament, és la resposta dels mestres a l'anunci que modificava el calendari escolar i que suposarà començar les classes una setmana abans al mes de setembre.

Els sindicats ja van anunciar fa uns dies una aturada "unitària", després d'una reunió amb el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que va acabar sense cap acord.

Entre els arguments dels sindicats destaca que el canvi altera el seu calendari laboral, i que no s'ha consensuat amb els professionals, ni els permetrà preparar les classes del nou curs en condicions.

A més, asseguren que el conseller té una "actitud prepotent, poc dialogant i immobilista", i que si es manté l'inici del curs el 5 de setembre a primària i el 7 a secundària, no començaran el curs.

Els sindicats diuen també que l'avançament del calendari "ha estat la gota que ha fet vessar el got, ha traspassat totes les línies vermelles i ha trencat les negociacions amb la part social".

Asseguren que no desconvocaran "cap dia" si no aconsegueixen negociar un seguit d'"objectius", entre els quals un 6% del PIB en inversió, la reversió de les retallades, el currículum o el decret de plantilles.

L'oposició dels sindicats al nou calendari escolar va portar, a mitjans de febrer, una trentena de persones a tancar-se al Departament i passar la nit davant del despatx del conseller.


7 jornades de vaga al març

Paral·lelament a aquests dies de vaga anunciats aquest dimecres, durant el mes de març també hi haurà jornada de vaga feminista el dia 8, Dia de la Dona, i també el dia 23, en què hi ha convocada una vaga en defensa de la immersió lingüística i en contra del 25% de castellà a les aules, tot i que aquestes dues jornades de vaga no són de caràcter unitari. En total, doncs, 7 dies de vaga convocats durant aquest mes de març.

ARXIVAT A:
Educació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut