Pequín

Cinc morts i 38 ferits en un estrany accident a la plaça de Tiananmen

Un vehicle ha atropellat diversos turistes, s'ha estavellat i ha explotat just a sota de la imatge de Mao. Han mort els tres ocupants del vehicle i dos turistes.

RedaccióActualitzat

Cinc persones han mort i 38 més han resultat ferides en un estrany accident a la plaça de Tiananmen. El vehicle ha atropellat diversos turistes abans d'estavellar-se i explotar a l'entrada de la Ciutat Prohibida, just a sota de la imatge de Mao. Com a resultat han mort el conductor, dos ocupants del vehicle i dos turistes, de nacionalitat xinesa i filipina.

El cotxe circulava per la cèntrica avinguda Changan de Pequín, a l'entrada de la Ciutat Prohibida, quan ha envestit diversos turistes i s'ha encastat davant la icònica porta, on hi ha un retrat enorme de Mao Tse-Tung. Finalment, s'ha encès i ha explotat.

Es desconeixen les causes dels fets, però segons ha relatat el corresponsal de TV3 a la Xina, Sergi Vicente, les fonts oficals parlen d'un accident.

Però també circulen d'altres hipòtesis que apunten a un atemptat dels uigurs, un grup ètnic de religió musulmana, que ja han estat autors de diversos incidents. Però també s'apunta a un atac d'un pertorbat o fins i tot als tibetans, malgrat el seu esperit pacífic.

La censura del règim

El cert és que la censura del règim fa molt difícil contrastar la informació. De fet, l'acció del règim ha començat poc després de l'accident, quan a través de les xarxes socials han començat a circular fotografies del cotxe incendiat que ràpidament han començat a ser censurades.

Les autoritats han acordonat i evacuat la zona, mentre la parada del metro "Tiananmen Est", una de les dues per les quals s'accedeix a la plaça, s'ha tancat fins a nova ordre, així com també la mateixa avinguda Changan, una de les principals de la capital.

Tres dies després d'un assassinat

L'incident ha passat només tres dies després que hi hagués un assassinat dins de la Ciutat Prohibida, quan un treballador del famós monument va matar dos companys seus i va intentar suïcidar-se.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut