Bilbao

Cinc restaurants catalans guanyen la seva primera estrella Michelin

La guia gastronòmica ha destacat el Tickets i el 41º, establiments del germà de Ferran Adrià a Barcelona. Les Moles d'Ulldecona, l'O de Sant Fruitós i el Malena de Lleida també han aconseguit la distinció. El Diverxo de Madrid s'ha endut la tercera estrella davant de l'Àbac, que sonava com a favorit a les travesses. Carme Ruscalleda i els germans Roca mantenen la seva distinció.

RedaccióActualitzat

La Guia Michelin, en la seva edició d'Espanya i Portugal, ha revelat quins són els restaurants guardonats amb les seves prestigioses estrelles per a aquest 2014. Ha estat en un acte al Museu Guggenheim Bilbao i en presència de 300 convidats.

Cinc restaurants catalans guanyen la seva primera estrella Michelin. Albert Adrià, germà de Ferran Adrià, ha aconseguit dues estrelles Michelin: una pel 41º i una altra pel Tickets, tots dos establiments a Barcelona. Les Moles d'Ulldecona, l'O de Sant Fruitós i el Malena de Lleida també han entrat a formar part de la guia gastronòmica.

La pugna entre Barcelona i Madrid per a la tercera estrella Michelin, finalment ha anat a parar a la capital espanyola, al restaurant Diverxo, d'influències asiàtiques i gestionat pel jove xef David Muñoz. A Madrid, només el restaurant Zalacaín va arribar a tenir tres estrelles. El català Àbac, de Jordi Cruz, sonava a les travesses, però finalment, no ha estat guardonat.

El Sant Pau de Carme Ruscalleda i el Celler de Can Roca dels germans Roca mantenen la màxima distinció al costat d'altres restaurants com l'Arzak i l'Akelarre, a San Sebastià; el Berasategui, a Lasarte; Quique Dacosta a Dènia i l'Azurmendi a Biscaia.

A l'edició de la guia pel 2014 s'inclouen 25 nous establiments amb estrelles fins un total de 17

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut