Circular amb moto fora de pista, una pràctica que pot suposar fins a 30.000 euros de multa

Entre Agents Rurals i Mossos d'Esquadra han posat més d'un miler de sancions per la circulació de vehicles de motor en el medi natural
Actualitzat

Durant el 2023, els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra han posat més d'un miler de sancions per la circulació de vehicles de motor en el medi natural a Catalunya. La gran majoria són motos que circulen per corriols, pistes forestals de menys de 4 metres d'ample, camps, tallafocs, camins ramaders o rius.

Durant els mesos d'hivern és quan es detecta més la presència de les motos als boscos. Un equip de TV3 ha fet el seguiment d'un operatiu format per controls conjunts, entre Agents Rurals i Mossos d'Esquadra, i d'altres per separat i de dos tipus: estàtics i dinàmics. 

L'equip ha presenciat com els Mossos d'Esquadra es troben un home que anava a provar una moto al bosc amb el seu fill menor de 14 anys. Una situació que podria acabar amb una denúncia davant del tribunal de menors.

També han estat testimonis de com enxampn un grup d'aficionats al motor circulant per un corriol i com uns quants fugen i posen en risc els agents rurals que els intenten aturar. Ara, analitzaran les imatges captades amb dron per estudiar si es pot tractar d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

Són els dos casos que es poden veure en aquest reportatge. Fa gairebé trenta anys que Catalunya té una llei que regula el trànsit de vehicles de motor en el medi natural. Les infraccions més greus poden ser sancionades amb multes de fins a 30.000 euros.

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut