CIS: ERC guanyaria les eleccions al davant del PSC i amb un retrocés de Cs i JxCat

Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

Quan falten menys de tres mesos per a les eleccions al Parlament, el CIS ha dedicat una enquesta a la tendència de vot a Catalunya. Indica que guanyaria Esquerra Republicana, seguida del PSC i Catalunya en Comú-Podem.

Els republicans guanyarien les eleccions, tot i retrocedir fins al 20,5% dels sufragis. Els socialistes mantenen la tendència a l'alça, seguit dels comuns, amb una lleu recuperació.

Percentatge de vot que obtindrien els partits en unes eleccions al Parlament, segons l'enquesta del CIS

 

Ciutadans quedaria en la quarta posició i Junts per Catalunya, en la cinquena. Serien els grans damnificats si avui es fessin eleccions al Parlament de Catalunya i es confirma la tendència a la baixa de totes dues formacions des de les eleccions del 2017. Tant Cs com JxCat obtindrien percentatges de vot lleugerament per sobre del 8%.

També retrocedirien lleugerament CUP i Partit Popular. La mostra atorga un 0,3% al PDeCAT i un 1,3% a la ultradreta. Assenyala, això sí, que hi ha més d'un 13% d'indecisos.

En la primera taula estadística, el CIS situa la intenció de vot directe sobre la pregunta : Suposant que demà se celebressin eleccions al Parlament de Catalunya a quin partit votaria? 

La intenció de vot directe és un indicatiu de tendència perquè no comptabilitza més d'un 33% de possible vot encara per decidir. El percentatge obtingut a les eleccions, per tant, és de referència.      

El CIS, però, també exposa intenció de vot directe i li suma una variable de simpatia. Les dades no varien gaire, però són diferents: 

Intenció de vot directe amb una variable de simpatia

 

Junqueras i Iceta, els líders més ben valorats

Segons l'enquesta, els líders més ben valorats són Oriol Junqueras i Miquel Iceta, seguits per Jéssica Albiach, Carles Riera i Carles Puigdemont. A força distància quedarien Carlos Carrizosa i Alejandro Fernández.

 

La valoració dels principals líders catalans, segons el CIS

 

Pel que fa a unes hipotètiques eleccions al Congrés dels Diputats, els socialistes augmenten lleugerament, i Podem perd un punt. PP i Vox perdrien suports i Ciutadans recuperaria percentatge.

Els independentistes també baixarien unes dècimes, tot i que Esquerra segueix sent el partit amb més suports a Catalunya.

L'enquesta del CIS s'ha fet entre el 3 i el 12 de novembre a més de 1.400 catalans, confirma la forta tendència a la baixa de les dues formacions des de les eleccions del 2017.

 

 

 

ARXIVAT A:
ERC PSC Cs JxCat PP CUP PDeCAT Vox Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut