La plataforma de la vicepresidenta espanyola ja va irrompre en l'anterior enquesta del CIS (EFE/JJ Guillén)

CIS generals: el PSOE guanyaria, amb el PP més a prop, i Sumar seria tercer, davant de Vox

La formació d'extrema dreta quedaria quarta, seguit d'Unides Podem, i ERC es mantindria per sobre de Cs, mentre que Junts i la CUP baixarien en percentatge de vot respecte a les últimes generals
Actualitzat
TEMA:
Eleccions

El baròmetre del CIS del maig situa la plataforma Sumar, de Yolanda Díaz, com a tercera força del Congrés, superant Vox, i manté el PSOE en la primera posició.

Amb un 29% d'estimació de vot, els socialistes ocupen la primera posició. Els segueix el PP, amb un 27%, un punt per sobre del baròmetre de l'abril.

La plataforma Sumar ocupa la tercera posició i millora en dos punts els resultats de l'última enquesta.

Segons el CIS, Vox passa de ser tercera força del Congrés dels Diputats a quarta, seguit d'Unides Podem, que manté l'estimació de vot de l'abril, al voltant del 6%.

Esquerra Republicana empitjora els resultats del 2019, tot i que es manté per sobre de Ciutadans, amb una clara tendència a la baixa. Junts i la CUP rebaixen també el percentatge de vot de les últimes eleccions.

 

 L'enquesta es va elaborar entre el 3 i el 8 de maig, abans de la polèmica per les llistes electorals de Bildu.

 

Valoració de líders

Pel que fa a la valoració de líders polítics, Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030, entra per primer cop en la relació de líders avaluats pel CIS i ho fa en el penúltim lloc, amb 3,36 punts, superant només el líder de Vox, Santiago Abascal, situat a la cua, amb un 2,86 de valoració.

Cap líder polític obté l'aprovat, i torna a ser la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, la que obté millor puntuació, amb 4,79 punts, que millora lleugerament la nota de l'anterior mostreig. 

En segon lloc repeteix el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb 4,39 punts. En tercera posició repeteix el diputat de Més País, Íñigo Errejón, amb una mitjana de 4,12. 

En la quarta posició hi ha el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que no l'atrapa per poc, amb un 4,11 de nota. Després se situa la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, amb un 3,47. Després ja se situa, segons el baròmetre, Ione Belarra. 

ARXIVAT A:
Sumar Eleccions Generals 2023 - 23J Eleccions
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut