CIS: Sánchez resisteix i guanyaria les eleccions tot i l'ofensiva del PP, que retalla distàncies

El PSOE es mantindria com a primera opció, davant dels populars, que trenquen la tendència a la baixa de les últimes enquestes
Redacció Actualitzat
TEMA:
PSOE

El PSOE guanyaria si se celebressin ara eleccions al Congrés. Ara bé, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), publicat aquest dilluns, el PP escurça distàncies respecte de fa un mes i trenca així la tendència a la baixa de les últimes enquestes.

En plena ofensiva contra Pedro Sánchez, alimentada pel cas Koldo, el baròmetre dona als socialistes una estimació de vot del 34%. Això són 2,5 punts per sobre dels populars, que obtindrien el 31,5%. Fa un mes, la distància entre els dos partits era de 4,5 punts.

Una polarització que els faria guanyar suport, amb una davallada general de la resta de forces.

Segons el CIS, Vox es manté en tercer lloc, amb un 12,3%, tot i perdre 1,3 punts respecte al baròmetre del mes passat.

Sumar, amb un 6,3% --1,5 punts menys que en l'últim estudi--, encara és lluny del percentatge de vot que va treure en les eleccions generals, l'estiu de l'any passat, quan encara anava amb Podem, que perd tres dècimes respecte al setembre i es queda amb el 3,3.

S'ha Acabat la Festa, el partit de l'influencer i eurodiputat d'extrema dreta Alvise, es queda per sota del 2% de vot estimat i perd més d'un punt respecte al baròmetre del setembre.

Esquerra i Junts registrarien una lleugera baixada en relació amb els resultats de les eleccions, amb 1,6 i 1,2% en estimació, respectivament.

L'enquesta es va fer entre l'1 i l'11 d'octubre, coincidint amb les informacions sobre les activitats de Begoña Gómez, parella del president espanyol, i sobre l'exministre Ábalos.