Citats com a investigats 28 policies nacionals per les càrregues de l'1-O a Girona

Els advocats també volen que se citin com a investigats 13 agents de la Guàrdia Civil que van actuar a Sant Julià de Ramis i Aiguaviva
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Els advocats que porten la causa per les càrregues policials de l'1 d'octubre volen que se citi com a investigats 13 agents de la Guàrdia Civil que van actuar a Sant Julià de Ramis i Aiguaviva. Fins ara no s'havia pogut identificar cap agent d'aquest cos policial.

Aquests 13 s'afegirien als 28 policies nacionals ja citats com a investigats, i que de fet començaran a declarar als jutjats a partir de divendres que ve, justament la setmana que farà 2 anys del  referèndum.

Aleshores es va presentar una querella conjunta contra aquests 28 policies per les càrregues que hi va haver a Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis, i on hi ha les denúncies de les més de dues-centes persones que van resultar ferides.

 

 

Els 28 policies estan investigats pels delictes de lesions, danys i tortures arran de la denúncia de més de dues-centes persones que van quedar ferides durant les càrregues policies a Girona.

Els advocats voluntaris que porten la querella critiquen la poca col·laboració del Ministeri de l'Interior. Diuen, per exemple, que no ha facilitat cap imatge enregistrada pels agents argumentant que no duien càmeres.

Sobre la go-pro que va perdre un dels policies del Col·legi Verd, el ministeri argumenta que era propietat particular del funcionari i que la portava a títol personal amb l'autorització de la subdelegació.

Albert Carreras, Associació advocats voluntaris Dret de Defensa:

"El que sembla evident és que aquest tipus de càmera va ser utilitzada per a més operatius, però no se n'ha realitzat difusió per part del Ministeri. Això és preocupant perquè podria ser indicatiu que hi ha mitjans de prova que no s'han aportat per part del Ministeri." 

En la querella també s'inclouen les actuacions que la Guàrdia Civil va fer a Sant Julià de Ramis i Aiguaviva, però no s'ha citat cap agent d'aquest cos.

 

 

Segons els advocats voluntaris, això és perquè encara no s'han acabat les tasques d'identificació. Pel que fa al gas que es va llançar a Aiguaviva, el ministeri diu que va ser iniciativa pròpia d'un agent en veure's amenaçat.

Albert Carreras:

"Ells diuen que és un aerosol de defensa i que s'utilitza també de forma particular per part d'una gent per poder-se alliberar de la pressió de la massa. Les imatges no corroboren el que es diu en l'informe policial"

Jaume Mas, ferit d'Aiguaviva:

"Ens vam situar ben quiets demanant que s'identifiquessin i ells van actuar. I el gas ens el van tirar d'una forma absolutament gratuïta"

En el cas de Sant Julià de Ramis, l'Ajuntament també ha posat una demanda judicial per reclamar els danys materials que hi va haver durant les càrregues i que valora en més de 13.000 euros. 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut