Barcelona

CiU nega cap acostament amb el PP per un possible pacte després de la seva oposició a la LEC

La cúpula de CiU, tant a nivell nacional com a l'Ajuntament de Barcelona, neguen cap acostament amb el PP després del posicionament dels populars respecte a la llei d'educació de Catalunya (LEC) i mentre mantinguin el recurs contra l'Estatut al Constitucional. D'aquesta manera, Trias ha respost al Partit Popular que, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, estaria treballant amb la hipòtesi d'un pacte de govern municipal entre CiU i PP al consistori barceloní per fer-la extensiva més endavant a la Generalitat. El president de CiU, Artur Mas, ha atribuït aquesta "faula" a un "invent que interessa al PSC i que amaga "el seu pacte amb el PP al país Basc".

Actualitzat
El PP creu que amb CiU podrien sumar-se per desbancar el PSC de l'alcaldia a les municipals del 2011. Per la seva banda, però, el president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha reiterat aquest diumenge que no hi ha cap opció de possible pacte amb el PP mentre els conservadors mantinguin el recurs contra l'Estatut al Constitucional.

Trias ha assegurat que allò important és guanyar les eleccions i que després es plantejarà obrir el diàleg amb tothom. "Si el PP es creu que col·laborarem amb ells amb les declaracions que fa sobre la nova llei d'educació està equivocat", ha afirmat Trias, el qual ha afegit que "aquestes afirmacions són una agressió al país i a CiU".

Des del PSC, el primer secretari de la Federació de Barcelona i tinent d'alcalde a l'Ajuntament barceloní, Carles Martí, ha dit en unes declaracions a l'Agència Catalana de Notícies que seria un pacte poc sorprenent: "és l'única alternativa d'aliança per enderrocar el govern d'esquerra en les properes eleccions". Segons Martí, ja fa temps que CiU i PP col·laboren a l'Ajuntament.

Anar al contingut