Sevilla

Ciutadans diu que no entrarà al govern, però vol ser decisiu des de l'oposició

La formació d'Albert Rivera entra per primera vegada al Parlament andalús amb 9 diputats

RedaccióActualitzat

Ciutadans, que ha obtingut 9 diputats, serà present per primera vegada al Parlament andalús.

El seu candidat, Juan Marín, ha agraït el suport dels electors en el que ha qualificat de jornada històrica. Segons Marín, el poble andalús ha demostrat a les urnes que vol canvis. I s'ha felicitat de l'augment de vots de la seva formació: dels 46.000 vots andalusos que va obtenir en les eleccions europees ha passat als 400.000 vots d'aquestes eleccions. Marín també ha assegurat que, a partir d'ara, seran protagonistes del que passarà a Andalusia i també a Espanya.

El president de C's, Albert Rivera, ha considerat que han estat la bona sorpresa d'aquests comicis. "400.000 andalusos han dit que volen un canvi, però un canvi sensat", ha dit.

Rivera també ha donat per acabat el bipartidisme i el sectarisme. Ha afirmat que "Espanya vol un canvi, però també vol diàleg". Ha qualificat l'estil de la seva formació com una "nova manera d'entendre la política, sense insults i sense crits, sense enemics, sense adversaris i sense bàndols".

El líder de C's ha mantingut el que ja havia dit durant la campanya: "Ciutadans no ha guanyat les eleccions; per tant, no governarà a Andalusia, però sí que podem ser decisius des de l'oposició."

I ha acabat agraint el suport als andalusos que els han votat: "Gràcies per confiar en una altra manera d'entendre la política".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut