Susana Díaz

Ciutadans trenca el pacte amb el PSOE i aboca Andalusia a noves eleccions

Ciutadans trenca el pacte d'investidura i deixa Susana Díaz en minoria
Redacció Actualitzat
TEMA:
PSOE

Andalusia s'aboca a noves eleccions. Ciutadans ha decidit trencar el pacte d'investidura que mantenia amb el PSOE de Susana Díaz, tres anys després dels últims comicis.

El comitè executiu nacional de Ciutadans ha decidit per unanimitat trencar el pacte. El líder del partit a Andalusia, Juan Marín, en culpa els "incompliments" de l'acord en matèria de regeneració democràtica.

"Susana Díaz i el PSOE han esgotat la paciència dels andalusos. Quan es tracta de parlar de regeneració democràtica, fugen i justifiquen l'injustificable."

Marín denuncia la "falta de voluntat" dels socialistes a accedir a propostes com la supressió dels aforaments, limitar els alts càrrecs de lliure designació, evitar les portes giratòries o reformar la llei electoral, incloses en el pacte d'investidura que van signar el 2015.

Abocats a eleccions

La decisió de Ciutadans fa pensar en un avançament electoral. El PSOE de Susana Díaz té 47 escons, a vuit de la majoria absoluta. El PP té 33 escons; Podem, 15; Ciutadans, 9 i Esquerra Unida, 5.

El trencament del pacte deixa Díaz en minoria. El PSOE només podria mantenir la majoria amb un pacte que es preveu impossible tant amb el PP com amb Podem.

ARXIVAT A:
PSOE Cs
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut