Clam per la unitat en l'acte de SCC per recordar les manifestacions del 2017
- TEMA:
- Societat Civil Catalana
En un acte a La Pedrera, Societat Civil Catalana ha commemorat les manifestacions per la unitat d'Espanya que es van fer a Barcelona el 8 i el 29 d'octubre del 2017. Segons dades de la Guàrdia Urbana, les concentracions van aplegar 350.000 persones la primera i 300.000 la segona, però els organitzadors van xifrar en més d'un milió els assistents a cadascuna de les marxes.
Per Societat Civil Catalana, les manifestacions del 8 i el 29 d'octubre del 2017 van servir per trencar el silenci i canviar la història en un moment d'acceleració independentista del govern de Puigdemont.
Valls: "Voler trencar Espanya és voler trencar Europa"
A l'acte hi ha participat Manuel Valls, regidor de Barcelona per Barcelona pel Canvi que ha assegurat que Espanya és una gran democràcia i ha dit que ara més que mai és necessària una reacció de la societat contra "els que volen trencar Espanya i Europa":
"Espanya és una gran democràcia. Voler trencar Espanya és voler trencar Europa i això ho hem de recordar sempre. Això no s'ha acabat. Això no és diferent del que es viu a França amb la crisi de les armilles grogues."
Valls ha defensat el discurs del rei del 3 d'octubre i ha assegurat que no es pot ser d'esquerres i ser nacionalista o pactar amb els nacionalistes, i ha reclamat un gran pacte de les forces unionistes per defensar el constitucionalisme:
"Els independentistes no poden acabar amb un projecte històric i europeista"
Álvarez de Toledo reclama al PSC que doni suport a la moció contra Torra
La diputada popular al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo ha dit que les marxes constitucionalistes del l'octubre del 2017 van trencar "el mite i la fal·làcia de l'autodeterminació" i que els espanyols no podien opinar ni decidir sobre Catalunya. A més, ha dit que el rei es va convertir en el garant de les llibertats:
"Felip VI es va convertir en el portaveu de la igualtat, la llibertat i la fraternitat entre els espanyols"
Ha reclamat unió i un canvi d'actitud del constitucionalisme perquè "sigui una política majúscula i no una emergència", i ha reclamat al PSC que doni suport a la moció de censura anunciada per Ciutadans contra Quim Torra.
" El constitucionalisme ha de ser una política i no una emergència. Cap diferència justifica que el PSC no doni suport a la moció de censura contra Torra."
"Ahir es van treure els llaços. És el valor pedagògic de la llei. S'ha d'acabar amb la Catalunya en la selva, la Catalunya "far-west".
David Pérez, diputat del PSC, ha incidit en la necessitat que els partits defensors de la unitat d'Espanya donin una imatge d'actuar plegats. Una unitat que, ha dit, "espanta el nacionalisme":
"Voleu que entrem en una batalla de qui és més monàrquic aquí? A mi no em guanyareu. Però és possible que en aquesta sala hi hagi gent que se senti republicana. No val la pena que competim per això. L'objectiu és la pluralitat. Si els independentistes veuen al davant una de les persones que estan avui en primera fila, se sentiran forts. Si veuen tota la pluralitat que hi ha aqui se sentiran molt, molt espantats."
Carrizosa: "La violència nacionalista s'ha delegat als CDR"
El president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que l'estat de dret va saber aturar l'octubre del 2017 "aquella bogeria independentista". I ha afirmat que el "nacionalisme excloent" ha sabut sempre administrar l'aplicació de la violència, que ara "ha delegat en els comandos separatistes detinguts dels CDRs que preparaven goma-2 i amonal":
"El nacionalisme el que ha fet és administrar la violència necessària en cada moment. El nacionalisme excloent ha optat sempre per la violència en algun tipus de grau. És un moviment mentider, no és cívic, no ve dels ciutadans. Aquests graus de violència s'ha delegat en els comandos separatistes dels CDR. Això és violència, acudir a les masses perquè "apretin, apretin". L'exclusió és assenyalar, l'insult... és com han utilitzat la violència. I si l'estat no es doblega, els CDR actuen. Això és violència."
Sota el lema "Prou: recuperem el seny!" la manifestació del 8 d'octubre a Barcelona va començar a la plaça Urquinaona i va acabar a l'avinguda del Marquès de l'Argentera amb parlaments de l'escriptor Mario Vargas Llosa, el socialista Josep Borrell, i l'exfiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo. Els organitzadors van dir que a la manifestació hi van participar un milió de participants.
La segona mobilització contra la independència de Catalunya convocada per SCC va omplir el tram central del passeig de Gràcia en un acte en què també van participar el PP, Ciutadans i el PSC.
- ARXIVAT A:
- Societat Civil Catalana PP Cs PSC Procés català