Clara Ponsatí deixa Bèlgica i torna a Escòcia a treballar a la universitat

Ponsatí ha explicat en un tuit que tornarà exercir a la seva plaça de catedràtica d'Economia a Saint Andrews
Redacció Actualitzat
TEMA:
Govern empresonat

Clara Ponsatí, consellera d'Ensenyament del govern Puigdemont i exdiputada, ha decidit tornar a Escòcia, on havia estat professora a la Universitat de Saint Andrews.

Ponsatí ha explicat en un tuit que tornarà exercir a la seva plaça de catedràtica d'Economia a la universitat escocesa:


Ponsatí deixa Bèlgica després de quatre mesos i mig. Abans de ser consellera, Ponsatí ja havia exercit de professora a la universitat escocesa. Va ser directora de l'Escola d'Economia i Finances des del gener del 2016. Les seves especialitats són la teoria del joc, la resolució de conflictes i com abordar negociacions.

Fundada el 1413, Saint Andrews és una de les tres universitats més antigues del Regne Unit.

Missatges de companys del govern

L'anunci de Ponsatí ha estat acollit amb mostres de suport pels que van ser els seus companys de govern. Josep Rull ha destacat el Regne Unit com un estat que "pacta en lloc de reprimir" un referèndum:


Comín ha destacat la seva "valentia i lucidesa":


I Dolors Bassa ha assegurat que quan tingui passaport l'anirà a veure. Bassa té el passaport retirat com a mesura cautelar pel Tribunal Suprem


La consellera de l'1-O

Ponsatí va ser consellera d'Ensenyament en els mesos clau per al referèndum de l'1 d'octubre, en substitució de Meritxell Ruiz. El mateix dia de l'1-O va viure les càrregues policials a la Conselleria. Després de la proclamació de la República, Ponsatí va marxar a Bèlgica amb altres consellers.

 

Notícies relacionades: El dia que el Ministeri d'Educació va rescindir una beca a Clara Ponsatí

 

A les eleccions del 21D, Ponsatí va sortir elegida diputada per Junts per Catalunya, però va renunciar a l'acta per garantir la majoria sobiranista a la mesa del Parlament, després que els lletrats i el Suprem rebutgessin la possibilitat de delegar el vot des de Brussel·les.

El moviment de Ponsatí al Regne Unit podria obrir un nou front internacional del procés judicial contra l'independentisme, després del de Bèlgica i el d'Anna Gabriel a Suïssa. Ponsatí té llibertat de moviments després que el jutge Llarena va retirar l'euroordre de detenció europea i internacional, però no pot tornar a Espanya, on sí que seria detinguda.

ARXIVAT A:
Govern empresonat Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut