Ada Colau, reunida amb el sector del taxi
Ada Colau, reunida amb el sector del taxi

Colau demana calma al sector del taxi i que Foment i la Generalitat s'hi impliquin

L'alcaldessa de Barceloa s'ha reunit amb el sector del taxi, que ha reactivat les mobilitzacions

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha reunit amb el sector del taxi, en peu de guerra per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre el reglament que regulava les llicències de VTC.

Colau ha fet una doble crida als taxistes i a les administracions. Als taxistes els ha demanat calma. I al ministeri de Foment i a la Generalitat, que s'impliquin en la resolució del conflicte.

"Entenc que el servei del taxi ha de complir amb un munt de regulacions i impostos i ha de tenir el nostre suport. També entenc que hi ha moltes famílies que tenen molta ansietat per la incertesa que ha generat el tema d'aquest VTC que poden ser una competència deslleial molt ferotge. Però demano calma al sector del taxi. Ens tenen al seu costat, però els demano cap fred i que no facin accions que perjudiquin a la ciutadania i al propi sector."

L'alcaldessa s'ha manifestat en defensa de la llicència metropolitana que la justícia ha suspès perquè, diu, tenen competències per aplicar-la. Ho considera una molt mala notícia que allarga el conflicte innecessàriament. I recorda que el mes d'agost és inhàbil judicialment i que, per tant, la resolució pot trigar a arribar.

Per ella, el ministeri té la solució damunt la taula, i coincideix amb els taxistes que cal una voluntat política per resoldre aquesta situació. Defensa que es reconeguin les competències de Barcelona per regular l'ús del VTC a la llei sobre transport:

"Es pot afegir un paràgraf que acabi d'afegir que també hi ha competències autonòmiques i locals per regular aquests desplaçaments que es fan a l'àrea metropolitana"

A la Generalitat, Colau li demana una interlocució amb el sector del taxi i que faci front comú en la defensa de la regulació que ha aprovat Barcelona. De fet, el Govern té previst una trobada de representants del col·lectiu amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.

"Al setembre, tot el taxi al carrer"

Després de la reunió, el sector del taxi també ha demanat al ministeri de Foment que mogui fitxa. Avisen d'una mobilització sense precedents, segons Tito Álvarez, representant d'Élite Taxi:

"És una qüestió de voluntat política. El ministeri de Foment ha de fer el pas i solucionar-ho d'una vegada. Si no, al setembre sortirà tot el taxi al carrer. No el de Barcelona, el de tot el país. La pilota està a la seva taulada"

 

Col·lapse a Barcelona i l'aeroport

Els taxistes han reaccionat de forma fulminant a la decisió -que no esperaven- de no limitar l'activitat d'Uber i Cabify.

Després d'una reunió espontània a l'aeroport del Prat, la primera resposta ha estat tallar la C-31 d'accés a l'aeroport i impedir l'accés a la T2.

Però la resposta s'ha estès més enllà fins arribar al centre de Barcelona: Els taxistes han fet una marxa lenta per tota la Gran Via de Barcelona que s'ha anat repetint durant tota la tarda.

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut