Ada Colau atén els mitjans després de l'ofrena al monument de Rafael Casanova

Colau demana la "dimissió immediata" de García-Margallo per "barrejar" terrorisme i dret a decidir

Redacció Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha demanat la "dimissió immediata" del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, perquè entén que "barreja" terrorisme i dret a decidir, en un gest que no és "innocent ni casual" i sí "reprovable" i "lamentable".

"Les declaracions d'ahir de Margallo no només són lamentables, sinó també absolutament reprovables, i en qualsevol país democràtic del món significarien la seva dimissió immediata."

Colau considera que les afirmacions de García-Margallo són "absolutament antidemocràtiques i demostren una falta d'ètica, ja que intenten barrejar el terrorisme amb una reivindicació democràtica com és el dret a decidir" dels catalans.

En declaracions als mitjans després de l'ofrena floral per la Diada, Colau ha afirmat que no creu que siguin unes declaracions casuals.

"Em temo que això no és ni innocent ni casual, perquè el govern del PP fa molts anys que genera crispació."

El ministre d'Afers Estrangers en funcions, José Manuel García-Margallo, va advertir divendres en un acte polític a Sant Sebastià que el "desafiament sobiranista" de Catalunya és el "més important" que afronta Espanya, ja que "d'una crisi, se'n surt, i un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible".

Per contra, Ada Colau creu que a Catalunya "sortirem al carrer pacíficament, però també amb un caràcter reivindicatiu", i per això ha demanat una "Diada massiva, democràtica, de drets i de llibertats, des de la pluralitat i la diversitat política".

"Aquestes mobilitzacions massives de la Diada són més necessàries que mai per reivindicar allò obvi, que és la democràcia i la diversitat d'opinions davant la situació de bloqueig absolut del govern del PP."

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut