Colau i Carmena es reuneixen amb el papa per la crisi de refugiats al Mediterrani

A la trobada també hi assisteix Òscar Camps, el fundador de l'ONG Open Arms

Actualitzat

Reunió, al Vaticà, del papa Francesc amb les alcaldesses de Barcelona i Madrid, Ada Colau i Manuela Carmena, i el fundador de l'ONG catalana Open Arms, Òscar Camps.

Aquesta trobada arriba després que les ONG que fan salvaments al Mediterrani han denunciat les morts de migrants causades pels impediments legals que diversos governs europeus els posen per poder continuar operant.

Un dels denunciants d'aquesta situació és, precisament, Òscar Camps, que ha recordat a Twiiter que aquest divendres fa precisament un mes que el seu vaixell "Open Arms" està bloquejat al port de Barcelona per ordre del govern espanyol.

 

 

Aquest dijous, a més, Camps ha presentat al Congrés dels Diputats 139.000 firmes recollides a internet per demanar que es permeti salpar els vaixells de l'ONG que rescaten les persones abandonades a la deriva pels traficants de persones.

El dia de Reis, a l'oració de l'Angelus, el papa Francesc ja es va fer ressò de la petició de les ONG Sea-Watch i Sea-Eye, que demanaven poder desembarcar els migrants que havien rescatat dies abans. Ni Malta ni Itàlia no els oferien cap port segur.

Les ONG que rescaten migrants al Mediterrani fins i tot han estat portades als tribunals, acusades d'afavorir el tràfic de persones.

 

Notícia relacionada: De l'infern de Líbia a la cavalcada de Reus: La història d'en Betcha i en Souleyman

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut