Premis Ondas 2024 per a "Col·lapse", "Això no és Suècia" i el pòdcast "El mar. El mur", de 3Cat

Àngels Barceló, "La revuelta" de Broncano, la sèrie "La Mesías" o Estopa, entre la resta de guardonats
Redacció Actualitzat

El programa "Col·lapse", la sèrie "Això no és Suècia" i el pòdcast "El mar. El mur" de 3Cat han estat guardonats en la 71a edició dels Premis Ondas 2024.

El programa "Col·lapse", dirigit per Ricard Ustrell i que s'emet cada dissabte a TV3, ha obtingut el premi de millor contingut de proximitat per demostrar que es poden fer "entrevistes assossegades i amb força" en l'horari de màxima audiència dels dissabtes en una televisió pública.

El jurat també en destaca la capacitat de "barrejar sàviament el més pur divertiment amb continguts més complexos i anar més enllà de les temàtiques tradicionals".


En continguts de ficció, "Això no és Suècia", amb Aina Clotet i Marcel Borràs, ha obtingut l'Ondas a la millor sèrie de comèdia per la seva mirada crítica i amb humor sobre la criança, "en un àcid retrat de les alegries i misèries de les parelles joves dels nostres temps".

​El jurat dels Ondas destaca que les interpretacions "brillants" de l'elenc completen una sèrie filmada en quatre idiomes, en una ambiciosa coproducció internacional per a 3Cat, RTVE i Sveriges Television. 

 

En l'àmbit radiofònic, el pòdcast d'investigació del programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio, "El mar. El Mur", dirigit per Mercè Folch, ha estat reconegut pel bon reporterisme en la categoria de millor programa especial.

El jurat destaca que l'espai "dona veu i posa nom a les persones que afronten l'odissea d'arribar a Europa", en un treball d'investigació periodística que considera "tant ambiciós com necessari".

 

Pots escoltar també la reacció dels responsables dels tres espais de 3Cat guardonats, al programa "La tarda de Catalunya Ràdio", poc després de fer-se públic el veredicte.


Àngels Barceló, "La Mesías" o "La revuelta", entre la resta de premiats

Els Premis Ondas també han reconegut  la periodista Àngels Barceló per la seva trajectòria radiofònica, l'actriu Mònica López per la seva interpretació a la sèrie "Rapa" de Movistar Plus+ i l'actor Alberto San Juan com a millor intèrpret masculí en ficció pel seu paper en la minisèrie "Cristóbal Balenciaga", a Disney+. 

El cineasta Carles Tamayo ha estat guardonat en la categoria de millor documental o sèrie documental per "Com caçar un monstre", de Prime Video, juntament amb "No estás sola, la lucha contra la manada", de Netflix. 

Altres premis que s'han entregat en el marc dels Ondas 2024 han estat per al programa "La Revuelta" de TVE com a millor programa d'entreteniment de televisió. Les periodistes Isabel Jiménez, d'Informativos Telecinco, i Marta Reyero, de Noticias Cuatro, comparteixen el premi a la millor presentadora.

Els especials elaborats per TVE, ETB i La Sexta amb motiu del vintè aniversari de l'11-M han aconseguit el guardó a millor programa d'actualitat o cobertura especial.

"La Mesías", de Movistar Plus+, ha rebut el premi a millor sèrie de drama, i a l'actor Alberto San Juan l'han reconegut com a millor intèrpret masculí en ficció pel seu paper en la minisèrie "Cristóbal Balenciaga", a Disney+. 

En la categoria de ràdio, "Ficción sonora" de RNE ha estat reconegut com a millor programa i "La cena de los idiotés" de la SER, com a millor idea radiofònica. "La ruina" ha obtingut el premi a millor pòdcast. 

"Faktoria magazina" d'Euskadi Irratia i "La ventana de la memoria" de SER Euskadi comparteixen el premi a millor programa radiofònic de proximitat. "El asesinato de Kennedy, 60 años después", d'Onda Cero, també ha estat premiat en la categoria de programació especial. 

Els premis també han atorgat un guardó especial a totes les emissores de ràdio d'Espanya i als seus professionals l'any que es compleix el centenari de la primera emissió radiofònica a l'Estat. 

El premi internacional de ràdio ha estat per a la producció "Estem en guerra, es cancel·la l'assaig. L'orquestra simfònica de Kíiv busca una segona llar", de la Rundfunk Berlin-Brandenburg alemanya. 

El Premi Ondas internacional de televisió ha estat per a "Set hiverns a Teheran", també de producció alemanya, a càrrec de Made in Germany Filmproduktion, Gloria Films Production i TS Productions.

A més, dins dels Ondas de música, Estopa i Los Chichos han estat reconeguts amb el premi a la trajectòria. Els Ginebras han rebut el premi al fenomen musical de l'any, i el compositor Manuel Alejandro, el premi especial del jurat. Telefónica 100 Live s'ha endut el guardó a millor espectacle, gira o festival. 

En publicitat, "Superseguridad - Mono para Movistar Prosegur Alarmas" s'ha endut la millor campanya de ràdio; Pingüino Torreblanca, el premi a millor agència de ràdio, i "Campaña Ecoembes. Los envases del verano", d'IProspect, la menció especial del jurat. 

L'entrega dels Premis Ondas, impulsats pel grup PRISA i la cadena SER, se celebrarà en una gala el 14 de novembre al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut