Cues per fer-se el test d'antígens i entrar al Vida Festival

Col·lapse al recinte on es fan els tests d'antígens per entrar al Vida Festival

Centenars de persones es van quedar a fora per un problema tècnic en el cribratge Covid que l'organització assegura que ja està resolt: "Avui no els fallarem, n'estem convençuts"

Actualitzat

Els assistents al Vida Festival de Vilanova i la Geltrú s'han trobat amb llargues cues de fins a tres hores, per entrar a la zona habilitada per fer el test d'antígens al públic. Dels 10.000 assistents previstos, només en van poder entrar 8.200, després d'hores d'espera.

És el primer festival multitudinari que se celebra a Espanya sense distàncies des de l'inici de la pandèmia, però problemes amb l'aplicació informàtica que registra les dades dels assistents que marquen els protocols per controlar la Covid-19 han provocat un col·lapse.

El procés del testatge és ràpid i no ha generat esperes, però el sistema per comunicar el resultat ha fallat en alguns moments i ha provocat cues a la zona d'incidències. Un col·lapse que ha deixat fora centenars de persones, que seguien a la cua quan ha marxat l'equip mèdic que feia els tests. 

Un equip sanitari d'unes 150 persones pot fer uns 1.500 test cada hora i supervisa el procés en un espai d'uns 10.000 metres quadrats a costat del recinte. Cada test -que és gratuït, com la mascareta FFP2- va vinculat a una entrada i a un DNI i els assistents han hagut de demanar hora.  

El director del certamen, Dani Poveda, s'ha disculpat amb els assistents, a qui ha agraït la "paciència i el comportament cívic" que han tingut. "Gràcies sentides, es van comportar de manera exemplar i volem que avui tornin a confiar en nosaltres", ha insistit, Poveda, en una entrevista al programa Els Matins de TV3, on ha assegurat que les incidències tècniques ja s'han resolt i que els problemes no es repetiran aquest divendres: "Obrirem portes de manera molt més àgil que ahir. Avui no els fallarem, n'estem convençuts".

Detall d'un exemple de codi QR del festival Vida amb una errada informàtica (ACN/Violeta Gumà)

 

12 positius d'entre 9.400 tests

Dels 8.200 assistents que finalment van poder fer-se la prova d'antígens, es van detectar 10 casos de Covid i dos més al matí, entre els 1.200 treballadors del Vida Festival. Poveda ha avançat que es tornarà el preu de les entrades tant a les persones que no van poder accedir al recinte després d'hores d'espera, com a les que van donar positiu, i ha defensat que, gràcies al cribratge massiu, "es va crear un espai segur dins del recinte".

"Estem demostrant que la cultura és segura i generant espais segurs perquè en un futur immediat tots els festivals puguin obrir i també altres activitats del món de la cultura."

Per poder accedir a la Masia d'en Cabanyes, on se situen els quatre escenaris, és necessari sotmetre's a una prova d'antígens i, una vegada dins, portar mascareta en tot moment, menys a la zona de restauració.

El públic ha esperat entre una i tres hores, en alguns casos, abans d'entrar a la nau industrial on més de 600 sanitaris han dut a terme durant tota la tarda un total de 10.000 tests d'antígens.

Malgrat aquest contratemps, els concerts han complert amb l'horari previst i no s'han endarrerit les actuacions.

El festival Vida, que se celebra des d'aquest dijous fins dissabte que ve, és el primer que aplica els resultats del concert pilot dut a terme al Palau Sant Jordi de Barcelona i permet als assistents veure els concerts sense distància entre les persones.

Vetusta Morla, Nathy Peluso i Love of Lesbian són els caps de cartell d'aquesta edició del Vida, un festival que acull 10.000 persones diàries en un espai a l'aire lliure amb capacitat per a 30.000. i que és el primer que ha apostat per trencar amb les distàncies que la pandèmia imposa des de fa més d'un any.

Els següents seran el Canet Rock, que apujarà l'aposta a 22.000 persones en una sola jornada el pròxim 3 de juliol, i el Cruïlla, que reunirà 25.000 persones cada dia del 8 al 10 de juliol.

Ignasi Termes, organitzador del Canet Rock, ha explicat aquest divendres, a Els Matins de TV3, que dissabte seran "el punt de cribratge més alt de Catalunya, amb 24.000 persones en total", incluent-hi els treballadors. "Gent que no sap que poden ser un risc ara mateix, ho sabran demà al matí", ha conclòs. L'organització ha obert 15 punts per fer tests d'antígens a tot Catalunya amb cita prèvia.

ARXIVAT A:
MúsicaCovid-19Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut