Imatge del Portal de l'Àngel de Barcelona, aquest dilluns (efe Quique García)

Talls de trànsit al centre de Barcelona pel col·lapse per fer compres de Nadal

Llargues cues a les botigues per la gran afluència de clients i per les limitacions d'aforament
Redacció Actualitzat
TEMA:
Economia de butxaca

Els moviments de trànsit han sorprès aquest dilluns de pont sense confinament municipal. Era difícil fer previsions pel pont de la Puríssima perquè molta gent viatjava a l'estranger, a esquiar, o anava als centres comercials.

Les retencions de trànsit que anys enrere hi havia a les comarques del Pirirneu aquest 2020 s'han vist a les entrades de Barcelona.

Moltes persones ha aprofitat per fer compres de Nadal. A Barcelona, s'ha notat molt moviment de cotxes a les rondes i també al centre de la ciutat.

Molts s'hi han desplaçat de fora per avançar les compres nadalenques, però també molts barcelonins s'han quedat a la ciutat. Al migdia un 8% menys de vehicles havien sortit de la ciutat en comparació amb dilluns de la setmana passada.

Amb els centres comercials tancats, als eixos comercials, i sobretot als voltants de la plaça de Catalunya, s'han format llargues cues en unes quantes botigues des de primera hora del matí.

Cues al centre de Barcelona per entrar a les botigues (Efe/Quique García)
 

Els comerciants explicaven que al migdia ja s'havien superar les vendes que es van fer aquest mateix dia l'any passat.

Aquest moviment de clients ha sorprès els botiguers de l'eix de Portal de l'Àngel i plaça de Catalunya, on hi havia cues de dues hores per entrar en alguna botiga.

Mira en aquest vídeo els testimonis d'algunes persones que s'han trobat amb les aglomeracions al centre Barcelona.

 

 

De fet, durant tot el cap de setmana el centre de Barcelona ha mostrat una imatge d'aglomeracions als carrers més comercials on era complicat mantenir les distàncies de seguretat. El fet que les botigues han de limitar els aforaments ha provocat llargues cues a l'exterior.
 

La gran afluència al centre de Barcelona ha provocat cues de cotxes i, fins i tot, s'han hagut de tallar algunes vies (CCMA) 

Hi ha hagut congestió de trànsit en vies d'accés al cente com el passeig de Gràcia en sentit plaça Catalunya i el carrer Bergara a l'altura de Balmes, que s'han hagut de tallar al trànsit. També s'ha hagut de desviar el trànsit a la Via Laietana.

 

 

 

 


On també hi ha hagut congestió ha estat a la B-20 d'entrada al polígon comercial de Montigalà, a Badalona.

També s'han vist desbordats els eixos comercials en ciutats com Girona, Tarragona, Granollers, Terrassa i Sabadell. Mira l'ambient comercial aquest dilluns a Lleida en el següent vídeo. 

 

 



Poca afluència als parcs naturals

Als parcs naturals, on es pensava que hi hauria allau de visitants, l'afluència ha estat molt inferior a la prevista.

Al Monseny, per exemple, no s'ha hagut de restringir el pas de vehicles, malgrat que hi havia preparat un operatiu especial.

S'havia anunciat la prohibició al pas de vehicles quan els aparcaments habilitats arribessin al 75% d'ocupació, igual que es va fer el 24 i 25 d'octubre.
 

S'han modificat uns punts de control per facilitar els accessos als restaurants de la zona ja que l'altra vegada els negocis estaven tancats en el marc de les restriccions de la Covid-19.

S'han desplaçat els punts per accedir a Santa Fe del Montseny passat el nucli de Campins, el de la Plana del Coll s'ha situat passat el nucli de Mosqueroles, i l'accés a Collformic s'ha controlat passat els nuclis de Montseny i el Brull.

Accés a Collformic, al Montseny, obert als vehicles (ACN/Montse Sánchez)

Tot i els ajustos, però, no ha estat necessari fer girar cua a cap conductor perquè no s'han omplert les prop de 1.200 places que hi ha entre tots els aparcaments.

Durant el cap de setmana la mobilitat a les carreteres ha caigut un 70% respecte a l'any passat. Des d'Interior es demanava que no s'incrementessin els desplaçamçaments aquest dilluns i aquest dimarts, encara que estiguin permesos.

L'ocupació turística també s'ha vist afectada aquest pont. Encara que moltes persones han marxat a la segona residència, hotels i turisme rural no han omplert o ni tan sols han obert.

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca Consum Confinament
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut