Collboni vol treure tots els pisos turístics de Ciutat Vella: "L'objectiu és zero"

Un mapa distribuirà els 10.000 pisos legals que hi ha actualment i no es crearan més places hoteleres: "Els llits a la ciutat han tocat sostre."
Actualitzat
TEMA:
Jaume Collboni

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat a TV3 que vol treure tots els pisos turístics de Ciutat Vella i en limitarà el nombre als 10.000 pisos legals que hi ha actualment a la ciutat.

Ho ha dit en una entrevista a "Els matins", en què ha afegit que el nombre de llits a la ciutat --en hotels i altres allotjaments-- ha tocat sostre i no pot créixer més. L'alcalde ha estat contundent:

"El nostre objectiu serà que districtes com Ciutat Vella tinguin zero apartaments turístics.

--Nous?

Zero"

Això és possible, segons Collboni, gràcies a la nova regulació de la Generalitat que limita el nombre de pisos turístics i obliga a demanar una llicència d'activitat econòmica municipal. Una norma que, ha dit, "exercirem a fons".

"Ens permet fer un mapa de la ciutat on es pugui donar llicència d'apartaments turístics o no donar-la, i als que ja hi ha quan s'acaba la llicència no se'ls renova."

Ha aclarit que no suposarà una saturació d'aquest tipus de pisos a altres zones de la ciutat, ja que l'"objectiu és reduir substancialment el nombre d'apartaments turístics, sobretot a les zones més tensionades":

"Volem que la reducció sigui a zero en apartaments turístics a Ciutat Vella."

On, a més, ha dit, s'afegeixen "problemes vinculats a la seguretat".


"L'oferta de llits turístics a la ciutat ha tocat sostre"

El pla de l'Ajuntament de Barcelona pels que fa llits d'ús turístics inclou les places hoteleres o de pensions, segons ha afegit l'alcalde. Collboni ha reconegut la importància de la indústria turística, de congressos, per a l'economia de la ciutat, però considera que "l'oferta de llits, en conjunt, a la ciutat no ha de créixer. Ha tocat sostre". I també ha estat clar:

"Tots els canvis que fem, pel que fa a llits turístics a la ciutat, no han de superar en cap cas els actuals

-- Això inclou els hotels, les pensions...?

Tots".

Aquí podeu veure l'entrevista sencera:

Regulació pendent d'un recurs al Constitucional

Una mesura que rebutja de ple l'Associació d'apartaments turístics de Barcelona. Enrique Alcántara, president d'Apartur avisa que el decret de la Generalitat té un recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Partit Popular.

"La mala notícia per l'alcalde és que no podrà evitar l'acció de la justícia en algun moment la Justícia garantirà els drets de le spersones titulars d'aquest habitatges turístics."

Negociació dels pressupostos

Quan falta poc perquè els pressupostos de Barcelona passin el darrer tràmit per ser aprovats, fonts socialistes de l'Ajuntament neguen que la proposta sigui una picada d'ull als Comuns perquè acabin donant el seu sí.

De fet, els Comuns celebren l'anunci de reducció de pisos turístics, però mantenen la seva posició: pactar un govern d'esquerres per blindar polítiques que vagin en aquesta línia. 

Junts ho qualifica d'improvisació. El grup de Trias per Barcelona va arribar a un acord per modificar l'actual moratòria i permetre obrir hotels al centre en edificis singulars. Una mesura que no s'ha arribat a aprovar.

ARXIVAT A:
Jaume Collboni Ajuntament de Barcelona Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut