Com actuar si veiem taurons, com les tintoreres: els socorristes ens ho expliquen

A l'Hospitalet de l'Infant, aquests dies miren amb especial atenció les platges després de l'ensurt per l'aparició d'algunes tintoreres
Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Cada any apareixen tintoreres a la costa catalana. Les últimes s'han vist a la platja de l'Arenal de l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp, aquest cap de setmana. Dos taurons blaus de més de tres metres de llarg van obligar a prohibir el bany en aquesta platja durant hores.

Què s'ha de fer si ens trobem en una situació com aquesta? Els socorristes expliquen com actuen ells i com ha d'actuar la població.

El primer que fa el servei de socorristes és activar el protocol i prohibir el bany en aquella platja el temps que sigui necessari. El més important és garantir la seguretat del banyista i, per això, el primer que fan és treure les persones de l'aigua.

Simultàniament, s'hissa la bandera vermella a la platja, que indica que està prohibit entrar a l'aigua. I s'evacua la zona que sigui necessària.

Però, què ha de fer una persona si s'està banyant i veu un tauró blau, com la tintorera? "El primer, no entrar en pànic", asseguren els socorristes. Després recomanen respirar i, "suaument", allunyar-se del lloc on s'ha vist l'esquàlid. "També és important no alarmar l'animal, que, bàsicament, és al seu hàbitat", demanen els socorristes.

A l'Hospitalet de l'Infant hi van aparèixer dos taurons blaus de més de tres metres de llarg

Aquests animals, com va passar aquest cap de setmana a la costa catalana, poden ser bastant grans i "impressionen una mica", explica Matías Guzmán, coordinador de Salvament i Socorrisme de les platges de l'Hospitalet de l'Infant. Assegura que no és una espècie perillosa que ataqui les persones, però per precaució és necessari prohibir el bany i actuar com es va fer.

És relativament habitual que hi hagi exemplars de tintoreres en aquestes aigües, però no solen moure's a prop de la costa.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut