Com Dani de la Orden ha descobert que el públic sí que llegeix els crèdits de "Casa en flames"
El director de "Casa en flames" assegura que el penis que apareix en una foto en un moment de la pel·lícula no és el seu, tot i que als crèdits hi surt el seu nom
Quan acaba una pel·lícula i surten els títols de crèdit, és habitual que la majoria dels espectadors deixin de mirar la pantalla i estiguin més pendents de mirar el mòbil, recollir les coses o preparar-se per sortir de la sala.
A mesura que el fenomen de "Casa en flames" es va fent més i més gran, el seu director, Dani de la Orden, ha descobert que potser els crèdits es llegeixen més del que podria semblar.
I ho ha fet d'una manera poc corrent. A la pel·lícula hi ha un moment que un personatge rep una fotografia d'un penis i, als títols de crèdit, se li atribueix a ell. Davant del rebombori originat, De la Orden ho ha negat rotundament:
"És així: als crèdits s'acredita com 'fotopolla: Dani de la Orden'. Haig de comunicar, per no continuar amb aquesta farsa, que no és la meva."
Amb el títol "Carta a la ciutadania" -com el missatge amb què Pedro Sánchez va anunciar que s'agafava uns dies per reflexionar-, el director ha publicat aquest dijous un missatge a les xarxes socials en què explica que tot sorgeix d'una "comèdia interna" amb Ana Eiras, una de les productores de la pel·lícula.
Eiras li va proposar de broma posar el seu nom i ell va acceptar. "Total, ningú es llegeix els crèdits", va respondre-li, sense ser conscient de com n'estava d'equivocat.
carta a la ciudadanía i en especial al públic de "Casa en Flames" pic.twitter.com/jRdgV6bzsn
dani de la orden (@danidelaorden) August 1, 2024
En un text en to irònic, De la Orden escriu que no vol continuar "vivint una farsa que no ajuda ni al cinema català ni a la nostra cultura". Fins i tot celebra que, com que "la pel·lícula encara no s'ha estrenat a Netflix", s'ha aconseguit "evitar un conflicte internacional que posaria la cultura catalana en el punt de mira".
La còmplice de Dani de la Orden, Ana Eiras, s'ha fet ressò de la carta del director de la pel·lícula i demana "no continuar amb aquesta farsa":
Por favor, leer con atención... ayudarnos a no continuar con esta farsa. ? https://t.co/kIvO8BNx4W
Ana Eiras (@anissimas) August 1, 2024
La segona pel·lícula en català més vista de la dècada
"Casa en flames" s'ha convertit en un fenomen de taquilla des que es va estrenar, el 28 de juny passat. Segons dades de la setmana passada, ja l'han vista més de 109.000 espectadors, una xifra que la situa com la segona pel·lícula en català més vista de la dècada, superant "Incerta glòria", d'Agustí Villaronga, i "Estiu 1993", de Carla Simón, i només al darrere d'"Alcarràs".
Protagonitzada per Emma Vilarasau, Enric Auquer, Clara Segura, Alberto San Juan, Maria Rodríguez Soto i Macarena García, la pel·lícula explica la reunió durant un cap de setmana a la Costa Brava d'una família catalana de classe mitjana.