Un 90% de la població fa servir WhatsApp, la plataforma més utilitzada a l'estat (ACN/Eli Don)

Com evitar que et prenguin el control del WhatsApp amb l'estafa dels sis dígits

Aquest tipus de ciberatac permet apropiar-se d'un compte, de les converses i els contactes
Redacció Actualitzat
TEMA:
WhatsApp

Les estafes a través de WhatsApp han proliferat els últims anys utilitzant mètodes diversos, des de suplantar la identitat d'un veí per demanar-te un bizum fins a fer-se passar per un tècnic durant una videotrucada

També són molts els que han rebut un missatge des d'un número desconegut, sovint amb un prefix estranger, en què se'ls oferia una feina fictícia. 

Tenint en compte que, segons els portals especialitzats, un 90% de la població fa servir aquesta aplicació de missatgeria, és relativament fàcil tenir accés a milions d'usuaris.

La Policia ha alertat d'un tipus de frau que té per objectiu prendre el control del compte de WhatsApp de la víctima, així com de les converses, els grups i els contactes.
 

Així funciona l'estafa dels sis dígits

Primer, reps un missatge d'una persona que tens guardada, que pot haver estat estafada prèviament, i durant la conversa, t'acaba preguntant: "T'he enviat un codi de sis dígits sense voler. Em pots dir quin és?"

I, efectivament, ho hauràs rebut en un SMS que, si el reenvies al ciberdelinqüent, li atorgarà el poder d'accedir al teu compte i apropiar-se'l.

Aquest codi de sis números és el que s'envia automàticament al teu mòbil quan algú intenta crear-se un compte de WhatsApp amb el teu número.

És una mesura de seguretat per impedir, precisament, que un mateix número pugui tenir més d'un compte.
 

Com evitar caure a la trampa

D'entrada, cal protegir les nostres dades, desconfiant de qualsevol missatge que ens demani informació personal, siguin codis, contrasenyes o números bancaris. 

I per dificultar aquest tipus de ciberatac en concret, és recomanable activar la verificació en dos passos. Això es pot fer anant al menú de Configuració -> Compte -> Verificació en dos passos.

D'aquesta manera, a més de sol·licitar-te un codi de sis dígits, també caldrà introduir un PIN de registre que haurem establert nosaltres prèviament.

Si no recordes el PIN o algú l'ha decidit en nom teu, hauràs d'esperar set dies per poder accedir al teu compte sense aquest PIN i intentar recuperar-lo.

 

ARXIVAT A:
WhatsApp Tecnologia Ciberdelicte
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut