
Com serà la ciutat del futur? Toyota en farà una al peu del mont Fuji per a 2.000 veïns
Situada al peu del mont Fuji, tindrà una trama urbana "orgànica", molta vegetació i espais públics per fomentar la relació entre els seus habitants
Toyota, el fabricant de cotxes japonès conegut arreu del món, vol construir la ciutat del futur. L'ha presentada a la fira CES de Las Vegas, la principal del sector de l'electrònica de consum.
S'anomenarà Woven City (que es pot traduir com "ciutat teixida" o "ciutat entrellaçada"), i estarà situada a la falda del mont Fuji, a Honshu, la principal illa del Japó.
Serà una ciutat petita, amb una superfície de poc més de 70 hectàrees i s'aixecarà sobre els terrenys d'una antiga fàbrica de Toyota per convertir-se en un "laboratori viu".

L'objectiu de la construcció de Woven City és poder "provar i desenvolupar tecnologies com vehicles autònoms, robòtica, mobilitat personal, llars intel·ligents i intel·ligència artificial en un entorn real", segons han avançat a Las Vegas responsables de l'automobilística japonesa.
Per aquest motiu, molts dels més de 2.000 habitants de Woven City seran científics, enginyers i investigadors de tot el món, que seran convidats a desenvolupar-hi els seus projectes.

Estarà dissenyada pel despatx d'arquitectura danès Bjarke Ingels, el mateix que ha dissenyat la torre 2 del World Trade Center de Nova York, la casa Lego de Dinamarca i les seus de Google a Califòrnia i a Londres.
Asseguren que no només serà "completament sostenible", sinó un "ecosistema completament connectat".
El CEO de Toyota, Akio Toyoda, veu Woven City com "una oportunitat única".
"Construir una ciutat sencera des de zero, fins i tot a una escala petita com aquesta, és una oportunitat única de desenvolupar les tecnologies del futur, inclòs un sistema operatiu digital per a les infraestructures de la ciutat."

Les fonts d'energia de Woven City seran piles d'hidrogen i plaques fotovoltaiques que hi haurà a les teulades dels edificis, que seran majoritàriament de fusta i construïts utilitzant la "fusteria tradicional japonesa i mètodes de producció robotitzats" per reduir al màxim la petjada de carboni.
Una "trama orgànica"
Un cop construïda, només hi podran circular vehicles completament autònoms i de zero emissions contaminants.
La trama urbana tindrà tres tipus de carrers: vies ràpides només per a cotxes, vies lentes per a cotxes i vianants, i vies només per a vianants, més semblants a un parc que no a un carrer convencional.

Toyota ha explicat que aquests tres tipus de vies "s'entrellacen per formar una trama orgànica que ajuda a accelerar les proves d'autonomia" relacionada amb la mobilitat.

Per tota la ciutat hi haurà força vegetació i jardins hidropònics.
Espais públics per relacionar-se
Toyota dona molta importància a l'espai públic, que vol que fomenti la interacció entre els ciutadans.

Per això, a més d'una gran plaça central, hi haurà molts espais on seure i poder trobar-se.
"Tant els parcs de cada veïnat com un gran parc central per al lleure, i també una gran plaça pública central per a reunions socials estan dissenyats per unir la comunitat. Totoya pensa que fomentar la connexió entre les persones serà un aspecte igualment important d'aquesta experiència."
Habitatges cent per cent domòtics
Els habitatges, com no podia ser d'una altra manera a la ciutat del futur, seran completament domòtics, segons ha explicat Toyota. I s'ocuparan no només del benestar de les persones, sinó també de la seva salut.
"Els domicilis estaran equipats amb sensors que, mitjançant la intel·ligència artificial, monitoritzaran la salut de les persones, tindran cura de les seves necessitats essencials i milloraran la vida diària."

De moment, això sí, qui vulgui anar a viure a Woven City haurà d'esperar una mica, perquè començarà a construir-se l'any que ve, el 2021.
- ARXIVAT A:
- Tecnologia