Com serà la dessaladora mòbil per omplir les piscines dels hotels de Lloret i de Tossa

Permetrà generar 50.000 litres d'aigua cada hora, costarà un milió i mig d'euros i es preveu que estigui en funcionament a principis de juny
Redacció Actualitzat
TEMA:
Turisme

L'Ajuntament de Lloret de Mar i el Gremi d'Hotelers han anunciat que preveuen posar en funcionament la dessaladora mòbil entre finals del mes de maig i principis de juny d'aquest any, així es podrà tenir tota la infraestructura operativa per a l'inici de la temporada turística.

Prop d'un centenar d'empresaris han mostrat interès a fer servir l'aigua dessalada per omplir piscines d'hotels i càmpings. Aquesta planta, que donarà aigua a les piscines d'hotels del municipi tindrà un cost d'1,5 milions d'euros, i s'instal·larà a l'extrem sud del passeig marítim.
 

Aigua en dipòsits de 25.000 litres

L'aigua salada s'obtindrà d'un pou de captació ja existent i s'enviarà a una planta de tractament. Un cop s'hagi tret la sal de l'aigua, es guardarà en uns dipòsits de 25.000 litres.

Des d'allà es transportarà per canonades en un punt de càrrega i descàrrega on els camions cisterna ompliran els seus dipòsits i els transportaran fins als hotels interessats. Aquest punt s'ha estudiat per evitar que influeixi el trànsit que hi ha en temporada alta.

Per als camions cisterna, els empresaris turístics i l'Ajuntament de Lloret de Mar han signat un conveni amb algunes empreses del municipi i de la rodalia per tal que facin viatges de forma periòdica.
 

103 empreses formen part del projecte

El president del Gremi d'Hotels de Lloret de Mar, Enric Dotras, ha detallat que, ara com ara, ja hi ha més de cent empreses que s'han sumat al projecte de la dessalinitzadora mòbil. Són, majoritàriament, hotels de Lloret de Mar, però també hi ha empreses turístiques de Tossa de Mar i el complex esportiu i hoteler Camiral de Caldes de Malavella.

Roda de premsa del Projecte Dessaladora Lloret de Mar (ACN/Aleix Freixas)

En aquests moments, encara estan pendents de l'autorització del Departament d'Acció Climàtica. Per aconseguir-la, el consistori ha enviat unes analítiques sobre la qualitat de l'aigua que té el pou des d'on es traurà l'aigua salada i confien en què aquest permís arribarà ben aviat, ja que la qualitat de l'aigua està garantida, segons Nino Gómez, regidor del Servei de l'Aigua.

La planta s'ubicarà a la Roca d'en Maig per la seva proximitat al mar i perquè hi passa una canonada que barreja la salmorra i l'aigua regenerada i l'aboca 1,5 km mar endins. Per tant, la salmorra que s'extregui del tractament de l'aigua s'inclourà en aquesta canonada de desembocadura i es barrejarà fins a retornar-ho al mar.

Si bé s'ha remarcat que l'aigua que tractarà la planta mòbil no serà potable, el consistori estudia que en un futur pugui tractar-se per oferir servei al municipi. "Des del primer moment, el Gremi d'Hotels ha confirmat el seu compromís en abastir d'aigua Lloret de Mar", ha explicat l'alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas.

 

ARXIVAT A:
Turisme Sequera
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut