Ferits a l'Hospital Al-Shifa en una imatge del 7 de novembre

Combats a l'exterior de l'Hospital Al-Shifa: tancs israelians s'apropen al seu objectiu

Aquest dijous a la nit han atacat el pati de l'Hospital Al-Shifa, el més gran de la Franja, i han matat 13 persones

AgènciesActualitzat

Israel continua l'ofensiva a Gaza ara amb els hospitals com a objectiu central. Fonts del govern de Hamas han informat que, després de diversos atacs a hospitals de la ciutat de Gaza al llarg de la nit, els tancs s'estarien apropant a l'hospital més gran de la Franja de Gaza, l'Hospital Al-Shifa, i ja rodejarien tres hospitals més: Al-Rantisi, Al-Naser i Al Quds.

"Milers de pacients, personal mèdic i persones desplaçades estan atrapades a dins dels hospitals, sense aigua ni aliments i exposats a morir en qualsevol moment", ha explicat el portaveu del Ministeri de Salut de Gaza, que ha afegit que les forces israelianes n'exigeixen l'evacuació, cosa que considera impossible:

"Estem parlant de 45 nens en incubadores, 52 nens en unitats de cures intensives, centenars de ferits i pacients, i desenes de milers de persones desplaçades"

A la matinada el bombardeig ha estat al mateix hospital, el Ministeri de Sanitat de Gaza ha informat que un atac aeri durant la nit de dijous al pati de l'Hospital Al-Shifa ha matat 13 persones aquesta nit i ha deixat diversos ferits. El seu director ha dit a l'agència Reuters que "Israel està llançant ara una guerra contra els hospitals de la ciutat de Gaza".

A més, a la matinada també hi ha hagut un atac a l'Hospital Al-Rantisi, que ha acabat provocant un incendi a l'interior del centre i a l'hospital Indonesi. A primera hora de la tarda d'aquest divendres, la Creu Roja ha informat d'un atac a l'hospital Al-Quds amb un mort i desenes de ferits.

Israel assegura que el centre militar de Hamas es troba sota l'Hospital Al-Shifa. L'exèrcit israelià va publicar fa unes setmanes un mapa en el qual mostrava una suposada xarxa de túnels a sota del complex hospitalari.

Des de llavors, aquest hospital ha estat sota el punt de mira dels israelians, malgrat que Hamas i el mateix hospital hagin negat l'existència d'aquest centre militar. De fet, la setmana passada, un atac israelià just al davant d'aquest hospital va matar una quinzena de persones.

50 morts en una escola

Al voltant de 50 persones també haurien mort arran d'un bombardeig israelià en una escola pública de la ciutat de Gaza, segons també han informat fonts del govern de la Franja de Gaza. A Gaza, el nombre de palestins morts pels bombardejos no deixa de créixer i ja supera les 11.000 persones des de l'inici de l'ofensiva, i més de 4.000 són nens.

Palestins fugint del nord de Gaza arran de l'ofensiva israeliana aquest divendres (REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa)

Durant els darrers dies l'exèrcit israelià ha continuat avançant cap al centre de la ciutat de Gaza, i hi ha portat'també els combats amb les milícies palestines. L'Organització Mundial de la Salut ha assegurat que hi hauria combats l'entorn d'Al-Shifa. 

Molts hospitals han estat objectiu de les forces israelianes i han patit, fins al punt d'haver de tancar, el bloqueig total a la Franja. Ara, almenys 18 dels 35 centres hospitalaris estan sense funcionar per falta de combustible.

100 treballadors de les Nacions Unides assassinats

Més de cent treballadors de l'Agència de l'ONU per als Refugiats Palestins, UNRWA, han mort l'últim mes a causa dels intensos bombardejos d'Israel contra la Franja de Gaza, segons ha informat la mateixa organització.

El comissari general de l'agència, Philippe Lazzarini, ha escrit a Twitter: "Devastat. S'ha confirmat la mort de més de 100 companyes de la UNRWA en un mes. Pares, mestres, infermers, metges, personal de suport"
 

 

ARXIVAT A:
Guerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut