El de Balasore ja és el pitjor accident ferroviari que viu l'Índia aquest segle, amb més de 280 víctimes mortals
El de Balasore ja és el pitjor accident ferroviari que viu l'Índia aquest segle, amb més de 280 víctimes mortals (Reuters/Stringer )

Combois rebregats i amuntegats: imatges de dron de l'accident de tren de l'Índia

El primer ministre indi promet "castigar amb duresa" els responsables de l'accident de trens mortal

RedaccióActualitzat

La xifra de víctimes en l'accident de tres trens a Balasore, a l'estat indi d'Odisha, no para de créixer i ja supera els 280 morts. A més hi ha més de 900 ferits, molts en estat greu, que col·lapsen els hospitals de la zona.

En l'accident s'hi han vist implicats dos trens de passatgers i un de mercaderies. Segons les primeres informacions, un tren exprés de passatgers hauria descarrilat i hauria rebut l'impacte d'un altre tren de passatgers. Un tercer tren, en aquest cas de mercaderies, també hi està implicat, però sense que s'hagi aclarit quin paper ha tingut. Els dos trens anaven plens de passatge.

Aquest matí un dron ha pogut sobrevolar el punt exacte de l'accident. Les imatges mostren com els vagons dels tres trens queden escampats i deformats després de l'impacte:


Els equips de rescat han passat més de dotze hores tallant amb serres radials els ferros per poder treure els passatgers que han quedat atrapats en la ferralla.

Una feina sense descans perquè, a mesura que passaven les hores les possibilitats de rescatar algú encara amb vida disminuïen.

Un cop recuperats tots els cossos, ha arribat l'hora de les grues, que han començat a aixecar i retirar els combois que han quedat rebregats i tombats al llarg de gairebé un quilòmetre de vies.

Els equips de rescat continuen buscant ferits enmig de la ferralla dels trens accidentats
Els equips de rescat continuen buscant ferits enmig de la ferralla dels trens accidentats (Reuters/Nantu Samui)

Investigació i promeses de càstig als responsables

El ministre de Ferrocarrils de l'Índia ha anunciat una investigació en profunditat sobre les causes de l'accident. El primer ministre, Narendra Modi, que s'ha desplaçat fins a la zona per visitar els ferits i els familiars dels morts, ha dit que el govern no escatimarà esforços per "trobar els responsables i castigar-los amb duresa".

Les autoritats han promès més de 12.000 dòlars de compensació als familiars dels morts i uns 2.500 dòlars als ferits de gravetat.

Les grues han començat a retirar alguns dels combois accidentats (Reuters)

Aquest és el pitjor accident ferroviari que viu l'Índia aquest segle. L'any 1981 més de 800 persones van perdre la vida quan un tren va descarrilar quan passava per un pont i va caure al riu a l'estat de Bihar. Divuit anys més tard, a l'estat de Bengala Occidental, un altre accident de tren va deixar 288 morts, una xifra que l'accident d'aquest divendres superarà amb tota seguretat.

La xarxa ferroviària de l'Índia és la quarta més llarga del món, amb uns 68.000 quilòmetres. Hi ha més de 7.300 estacions repartides per tot el país i es calcula que una mitjana de 23 milions de passatgers en fa ús diàriament.

 

ARXIVAT A:
L'Índia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut