Estira-i-arronsa entre mossos i manifestants per una pancarta. (Foto: ACN)

Comença l'enderroc de Can Vies després de desallotjar-ne els ocupants

L'edifici, ubicat al barri de Sants de Barcelona, és propietat de TMB i estava ocupat des del 1997
Redacció Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra acabaven de desallotjar poc després de les set de la tarda d'aquest dilluns l'edifici de Can Vies al barri de Sants de Barcelona, després de treure'n l'últim dels dotze joves que encara hi havia atrinxerat. Alguns ocupants s'havien agafat pels braços a banda i banda d'una canonada i quatre s'havien fet forts en un forat sota terra envoltats d'una barrera de bombones de butà. 

El desallotjament s'ha fet per ordre judicial i després que van fracassar les negociacions entre l'Ajuntament i els joves que ocupaven l'immoble. A la zona, s'hi ha desplaçat un fort dispositiu policial i una grua. Diversos carrers adjacents a la casa han estat tallats per la policia, que ha desplaçat al lloc una vintena de furgonetes dels antiavalots.

Un cop tothom ha sortit, s'han fet treballs per impedir que l'edifici torni a ser ocupat i, segons TMB, propietària de l'immoble, d'enderrocament parcial. A fora, a la plaça de Sants, unes 400 persones s'han manifestat pel barri en senyal de protesta.

A primera hora de la tarda s'han viscut moments de tensió i algunes càrregues policials. La sortida d'un camió de grans dimensions amb la grua ploma que ha ajudat els Mossos a entrar a l'edifici ha fet que els manifestants volguessin bloquejar-li el pas. El cordó policial ha avançat per garantir la sortida del camió i això ha provocat empentes, corredisses, cops de porra i el llançament d'alguns objectes per part de manifestants. En la tensió han acabat rebent els mitjans de comunicació i fins i tot un grup d'incontrolats ha cremat una unitat mòbil de TV3.

Durant tot el dia desenes de persones s'han concentrat a les portes de l'edifici per protestar contra el desallotjament de les instal·lacions, que s'han convertit en un feu emblemàtic del moviment okupa des del 1997. El projecte comptava amb el suport de les associacions veïnals del barri i altres entitats cíviques.

Transports Metropolitans de Barcelona, empresa propietària de l'edifici, ha explicat que el desallotjament era necessari perquè l'immoble és un perill per als vianants. Ha negat que vulgui treure'n cap benefici, perquè la superfície no és edificable, segons el pla urbanístic vigent.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut