Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín, en l'entrevista d'El Punt Avui Televisió
Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín

Comín, Serret i Puig esperen repetir a Bèlgica un procés similar al del novembre

Comín creu que el fet que les euroordres s'hagin de resoldre en quatre països europeus complica la feina al jutge Llarena

Actualitzat

Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, els tres consellers cessats que continuen a Bèlgica, s'espera que es presentin voluntàriament davant de la justícia.

El més probable és que es repeteixi el mateix procediment del novembre passat, arran de la primera euroordre. El jutge els va prendre declaració i després va dictar mesures cautelars. Després el jutge haurà d'analitzar si els delictes dels quals se'ls acusa tenen equivalències en el codi penal belga i decidir sobre la seva l'extradició.

El que és nou és el procés de Puigdemont a Alemanya, que farà entrar en joc un equip d'advocats alemanys, que s'haurà de coordinar amb els belgues i els catalans. Per això, Jaume Alonso Cuevillas ha viatjat cap a Brussel·les per reunir-se amb Paul Bekaert i l'equip de lletrats dels exconsellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig, per replantejar l'estratègia.

Comín, igual que Puigdemont, està acusat de rebel·lió i malversació de fons públics, mentre que Serret i Puig ho estan per desobediència i malversació.

 

 

Toni Comín es mostrava optimista de cara a la resolució de les euroordres i creu que el fet que s'hagin de fer en diferents països complica la unitat dels processos oberts pel jutge Llarena al Tribunal Suprem.

"Ara té un problema que s'haurà multiplicat per 4 perquè ara no hi haurà només dos procediments, ara n'hi haurà 5, l'espanyol i quatre procediments en quatre països europeus, i en aquest sentit això fa que en aquest jutge se li compliquin profundament les seves possibilitats d'aconseguir el que vol."

 

Al Regne Unit, la també exconsellera Clara Ponsatí es presentarà en les pròximes hores davant les autoritats escoceses.

Toni Comín s'ha mostrat ferm i ha declarat que "en cap cas" no renuncia al Consell de la República amb seu a Bèlgica.

"No hem de renunciar al Consell de la República de Brussel·les, ni molt menys, en cap dels casos, confiem que el president quedi en llibertat provisional i que ell mateix en els propers dies, quan estigui amb possibilitat de comunicar-se amb els ciutadans del país, podrà comparèixer davant dels ciutadans per explicar com hem de mantenir el camí en els propers dies."

En aquesta entrevista a TV3,Comín ha explicat que ha pogut parlar amb el president Puigdemont després de la detenció i diu que està tranquil.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155JudicialGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut