Roger Torrent ha encapçalat una concentració silenciosa davant el Parlament de Catalunya aquest migdia
Barcelona

Roger Torrent sobre el trasllat dels presos a Madrid: "Hi van a defensar la democràcia"

Torrent assegura que els 9 presos independentistes van cap a Madrid "amb el cap ben alt i la consciència tranquil·la"

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet aquest migdia una breu declaració des del Parlament amb relació al trasllat dels presos independentistes cap a Madrid. Torrent ha dit que avui "ha arribat l'hora de la veritat":

"Ha arribat l'hora de la veritat. S'enduen al Suprem 9 homes i dones. Hi van amb el cap ben alt i la consciència tranquil·la. Hi van per defensar la vulneració dels seus drets i la de tots nosaltres, de tots els nostres drets. Hi van per posar l'Estat davant del mirall i per defensar la democràcia. Posar urnes no és delicte, no pot ser mai delicte. L'única violència ha sigut la violència policial; i la repressió no ens aturarà."

També ha assegurat que l'única violència que hi va haver l'1 d'octubre "va ser la de la policia" de l'estat espanyol, i ha afirmat que la repressió "no ens aturarà".

 

Abans d'aquesta declaració, s'ha fet una concentració en silenci en suport als presos independentistes a l'exterior del Parlament.

Torrent ha fet aquesta breu compareixença una hora abans de la que està prevista que faci el president de la Generalitat. Quim Torra té previst fer una intervenció després del Consell de Govern extraordinari d'aquest matí.

Torra i part del seu govern s'han trobat amb els nou presos independentistes a Brians 2 durant uns minuts mentre es feia el traspàs en l'operatiu de trasllat fins a Madrid entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil.

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésGovern empresonatProcés catalàRoger Torrent
Anar al contingut