Greta Thunberg amb Barack Obama (@ObamaFundation)
Greta Thunberg amb Barack Obama (@ObamaFundation)
Washington

Complicitat entre Thunberg i Obama contra la crisi climàtica: "Estàs canviant el món"

L'expresident dels Estats Units i la jove activista es troben per parlar del paper dels joves en la lluita pel medi ambient

Actualitzat

Amb una gran complicitat i sintonia, l'expresident dels Estats Units, Barack Obama, ha rebut l'activista Greta Thunberg, que aquests dies és als Estats Units per assistir a la Cimera d'Acció Climàtica de les Nacions Unides, que es farà a Nova York dilluns vinent.

Obama: "M'agrada molt tornar-te a veure. Gràcies per venir a saludar-me."

Thumberg: "Gràcies per rebre'm."

Obama: "Només faltaria. Estàs canviant el món."

En una conversa al despatx de la Fundació Obama, la jove activista de 16 anys ha defensat que "ningú és massa petit per canviar el món". I l'expresident nord-americà l'ha animat en la seva lluita i li ha dit que "Tots dos formem un equip". S'han acomiadat desitjant-se "bona sort".

Després, des del seu compte a Twitter, Obama ha lloat la seva feina:

"Amb només 16 anys, Greta Thunberg és una de les més grans defensores del planeta. Reconeixent que la seva generació viurà les pitjors conseqüències del canvi climàtic, no té por de pressionar perquè es faci alguna cosa. Ella simbolitza la visió de la Fundació Obama: un futur ple de joves líders com ella."

 


Thunberg li ha respost, a la mateixa xarxa, amb un "ha estat genial parlar amb tu".

 

Aquest dimecres, Thunberg ha participat en una comissió a la Cambra de Representants dels EUA. Tímida però contundent ha contestat els que argumenten que no fan més per evitar el canvi climàtic als EUA perquè la Xina embruta més.

"Al meu país, Suècia, diuen el mateix citant el que fan els Estats Units."

I ha sentenciat:

"No vull que m'escoltin a mi. Vull que escoltin els científics."

 

 

 

Hi ha anat amb altres joves que ja fa temps que lluiten per la mateixa causa. Després han portat la qüestió fins al Suprem. La justícia dels Estats Units s'haurà de pronunciar sobre si els efectes del canvi climàtic també poden suposar una vulneració de drets humans fonamentals, per les males conseqüències que poden tenir sobre la salut.

 


La marató d'actes i trobades que fan Greta Thunberg i altres activistes són un escalfament de cara a divendres quan està convocada una vaga d'estudiants i manifestacions a més de cent països a tres dies de l'Assemblea General de l'ONU.

Thunberg va arribar al Nova York amb un veler equipat amb panells solars i turbines submarines per generar electricitat a finals d'agost. Després de participar el 23 de setembre a la Cimera sobre l'Acció Climàtica de l'ONU, viatjarà a Mèxic i el Canadà. Després anirà a Xile, on participarà a la COP25, la convenció de resposta internacional al canvi climàtic.

Thunberg ha participat en diferents mobilitzacions de joves contra la crisi climàtica als Estats Units. La més multitudinària va ser la concentració davant la Casa Blanca per reclamar a Donald Trump que prengui mesures immediates.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaGreta Thunberg
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut