La sentència conclou que els quatre acusats es van conxorxar perquè sabien que la víctima tenia diners (ACN/Marina López)

Condemnats a 26 anys de presó per assassinar una infermera de Girona a casa

La pena és per a dos dels quatre acusats i l'Audiència imposa cinc anys per al matrimoni que va idear l'assalt el setembre del 2020

Redacció/ACNActualitzat

L'Audiència de Girona ha condemnat a penes de presó els quatre acusats per l'assassinat d'una infermera de la ciutat el setembre del 2020 a casa seva. El jurat popular els havia declarat culpables a tots a principis d'octubre.

En concret, imposa una pena de fins a 26 anys de presó per als dos assassins, mentre que el matrimoni que va idear l'assalt haurà de complir una pena de 5 anys. La sentència conclou que tots plegats es van conxorxar perquè sabien que la víctima tenia diners.

Entre els condemnats hi ha una companya de feina de la víctima, el marit d'aquesta i dos homes més. El matrimoni va idear el crim i els altres dos en van ser els autors materials per encàrrec. Tots van ser detinguts dos mesos després dels fets.

En matèria de responsabilitat civil, la sentència obliga els dos autors del crim a pagar una indemnització global de 110.000 euros als familiars de la víctima.
 

Una cita amb un pacient fals

La infermera era supervisora del servei de diàlisi de la Clínica Girona i tenia una consulta de podologia al seu domicili. Per entrar a casa van concertar una visita amb el nom d'un pacient fals i, un cop a dins, la van lligar i la van assassinar.

El matrimoni que va idear l'assalt al domicili de la víctima en el judici (ACN/Marina López)

Segons el veredicte del jurat, la companya de feina de la víctima va enviar-li un whatsapp dient-li que passava el seu telèfon a una tercera persona interessada en els seus serveis. Un tal Carles Riera, que va aconseguir visita i, per tant, accés lliure a casa de la infermera.

El dia dels fets, l'ideòleg es va esperar a fora i els altres dos van entrar a la casa. Segons el jurat, van atacar la infermera a traïció i la van matar per ocultar el seu objectiu: el robatori.

Tot i això, el tribunal popular va concloure que no es podia provar que els acusats s'enduguessin res de la casa. La família va trobar a faltar tres anells, que no s'han localitzat. Els dos acusats no es van endur ni diners de la bossa de mà ni altres joies que tenia a la vista.
 

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut