Les set encausades pel tall a les vies d'FGC el 8M del 2018 a l'estació de Sant Cugat del Vallès ( ACN/Jordi Pujolar)

Condemnen a un any i mig de presó 7 activistes feministes pel tall d'FGC el 8M del 2018

Les dones consideren la sentència un "càstig exemplar al feminisme" i un "atac al dret a vaga de les treballadores"
TEMA:
8M

Un jutjat de Terrassa ha condemnat a un any i mig de presó cadascuna de les set dones acusades de desordres pel tall de les vies dels  Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a l'estació de Sant Cugat del Vallès, durant la vaga feminista del 8-M del 2018.

El col·lectiu 8 Mil Motius ha donat a conèixer els detalls de la sentència, que també les condemna a pagar 26.169,34 euros a FGC en concepte de responsabilitat civil.

Les activistes asseguren que la condemna vol ser un "càstig exemplar al feminisme".

Durant el judici, que es va fer al maig passat, es va considerar que els 3 anys de presó que demanava el fiscal eren una pena desproporcionada, i més si es té en compte que FGC es va retirar com a acusació. La Fiscalia va continuar d'ofici amb la causa.

El judici a les set activistes es va fer el maig passat als jutjats de Terrassa (ACN/Jordi Pujolar)

Segons ha expressat el moviment feminista a través de les xarxes socials, la sentència del cas del 8M de 2018 representa "la condemna més greu al moviment feminista dels darrers anys" i un "atac al dret de vaga de les treballadores". Davant d'això, avisen: "No ens quedarem aturades."

De moment, el col·lectiu ha convocat una concentració on van succeir els fets, fa més de sis anys: "És intolerable i hi hem de respondre."

A la manifestació del 8M del 2018, una trentena de dones va saltar a l'estació de Ferrocarrils de Sant Cugat i va tallar la circulació dels trens durant dues hores. Els Mossos van desallotjar l'espai i van identificar i denunciar set dones que havien participat en la protesta. Les activistes del col·lectiu feminista 8 Mil Motius han defensat que es van tallar les vies per destacar que, al transport públic, s'hi cometen un 17,1% de les agressions fora de l'àmbit de la parella.

ARXIVAT A:
Judicial Feminisme 8M
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut