Control de mobilitat dels Mossos (ACN/Marta Lluvich)

Confinament perimetral de dilluns a diumenge: consulta els límits de la teva comarca

La mobilitat per Nadal es limita a la comarca, amb força excepcions, per exemple si una bombolla familiar es desplaça a la seva segona residència

RedaccióActualitzat

En vigor a Catalunya el confinament comarcal durant tots els dies de la setmana i fins a l'11 de gener, fixat pel retorn a les escoles. 

Només es pot trencar el confinament comarcal si una bombolla familiar es desplaça a la seva segona residència, a un hotel o casa rural o a visitar un familiar pròxim.

A més es mantenen, com fins ara, les excepcions a les restriccions de mobilitat per anar a la feina o a l'escola, tenir cura de persones dependents o per raons d'urgència.

Per canviar de comarca durant tots aquests dies cal portar un dels dos certificats elaborats pel Departament d'Interior.

 

Toc de queda adaptat

També continua vigent el toc de queda nocturn de 22 h a 6 h, amb excepcions els dies festius com el 24 i 31 de desembre, en què l'inici s'amplia a la 1 de la matinada, i el 5 de gener, que comença a les 23 h.

Pel que fa a sortir i entrar de Catalunya durant les vacances de Nadal, es manté el confinament perimetral amb l'excepció dels desplaçaments per treballar o visites familiars. 

 

A menys d'una setmana de les festes nadalenques, el govern va establir les noves restriccions per contenir la pandèmia a Catalunya.

Si les xifres de la pandèmia segueixen empitjorant, el 28 de desembre es decidirà si s'endureixen les mesures. En tot cas, el vicepresident del govern, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, demanen que la ciutadania sigui responsable per reduir la interacció i la mobilitat prescindible.

 

Alt Urgell i Andorra, unitat comarcal

Com a mesura excepcional, es permet la mobilitat entre la comarca de l'Alt Urgell i Andorra, que queden temporalment integrades com una única unitat comarcal. És una mesura que ja havien demanat les autoritats de les dues zones, tot i ser països diferents, per reduir l'aïllament. 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Catalunya
Anar al contingut