L'Institut Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar

Confinats tots els alumnes d'ESO i batxillerat en un institut de Canet de Mar

La Generalitat no considera el centre confinat perquè hi ha tot un edifici de formació professional que continua fent l'activitat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

L'Institut Lluis Domènech i Montaner de Canet de Mar, al Maresme, és el primer gran centre de secundària de Catalunya que està pràcticament confinat per la Covid. De tota l'oferta formativa, només els alumnes de formació professional continuen anant al centre. La resta, ESO i batxillerat, estan tancats per casos positius de coronavirus a les classes.

Després de dues setmanes de curs escolar, només hi ha quatre centres tancats per la Covid. Són quatre escoles bressol, dues de Barcelona, una de l'Hospitalet de Llobregat i una d'Almenar, al Segrià. El de Canet de Mar és el primer gran centre de secundària amb una afectació tan elevada. Dels 700 alumnes i la setantena de docents que té l'institut, hi ha 273 persones confinades. En total, hi ha 10 casos positius. Són dades del dijous dia 24. A l'espera que dilluns s'actualitzin, el Departament d'Educació reconeix que tots els alumnes i docents d'ESO i batxillerat estan confinats.

L'Institut Lluis Domènech i Montaner està dividit en dues seus, cosa que permet que els alumnes de formació professional puguin continuar anant al centre. Per això, el departament no considera el centre com a confinat, com sí que ho fa amb les quatre escoles bressol on tothom ha hagut de marxar a casa a fer quarantena.

L'institut té 10 línies d'ESO i batxillerat que hauran de fer una quarantena de dues setmanes.

1.500 positius i 16.000 confinats

Segons les dades de la Generalitat, que es poden consultar al portal Traçacovid, hi ha 789 grups confinats a tot el país. Són un 10% del total, una xifra que ha anat augmentat lleugerament cada dia des que van reobrir les escoles el 14 de setembre.

En aquests 789 grups hi ha 15.114 alumnes confinats i 1.127 docents i personal d'administració i serveis. D'aquests, menys d'un 10% són positius: 1.314 alumnes i 181 docents i personal d'administració.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut