Confisquen 20 cavalls i burros a Osona que corrien "perill de mort" per desatenció
Es trobaven en cinc explotacions del mateix amo situades a Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga i Malla
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb el suport dels Mossos, ha decomissat una vintena d'èquids a Osona, en una investigació per presumpte maltractament animal per part del propietari.
Són 16 cavalls i 4 burros que es trobaven en cinc explotacions del mateix amo situades a Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga i Malla.
Segons la Generalitat, corrien perill de mort perquè el propietari no en tenia cura:
Confisquem amb la coordinació @mossos a Osona 16 cavalls i 4 burros. La seva vida estava en perill per manca de cura per part del propietari. S'estan traslladant a protectores d'èquids perquè es recuperin. pic.twitter.com/f0kXKwnXHN
Agricultura (@agriculturacat) October 8, 2021
La confiscació la van fer aquest divendres i els animals els han traslladat a protectores perquè es recuperin.
La confiscació s'ha fet després d'una denúncia de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), que xifra el comís en 22 animals:
⚠🐴Tras la denuncia interpuesta por #FAADA, el DARP ha decomisado 22 #équidos a un tratante de la comarca de Osona por #maltratoanimal.
Fundación FAADA (@FAADAorg) October 11, 2021
Muchas gracias a las entidades que se han hecho cargo de ellos, al DARP y a los cuerpos policiales implicados👏https://t.co/dAdmeReu3Z
L'entitat detalla que tres dels equins han mort. Es tractaria de dues egües que van haver de ser sacrificades quan estaven ingressades a l'Hospital Veterinari de la UAB i a l'Hospital Veterinari equí Eguisof. També va morir un altre cavall dies abans del decomís.
Entre els animals que han sobreviscut, preocupa especialment un semental a qui han deixat créixer tant les peülles que amb prou feines pot caminar i que també té problemes d'agressivitat, segons l'entitat.
La FAADA explica que tot indica que el propietari es dedicava a comprar bestiar vell i amb lesions, amb l'objectiu d'engreixar-lo i portar-lo a l'escorxador:
"Segons gent de la comarca, des de feia anys el tractant es dedicava a comprar èquids vells i amb lesions que ja no servien per a les hípiques, per engreixar-los i portar-los a escorxador, encara que ara, legalment, ja només podia portar-hi els poltres nounats"
La Fundació afirma que el propietari ja havia estat denunciat davant de l'Associació Adro, el 2017, per deixar morir un cavall.
L'entitat ha felicitat l'administració per la decisió de tancar l'explotació però ha criticat que no s'hagi fet abans.
- ARXIVAT A:
- Maltractament animal