La confiscació s'ha fet després d'una denúncia de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals
La confiscació s'ha fet després d'una denúncia de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA)

Confisquen 20 cavalls i burros a Osona que corrien "perill de mort" per desatenció

Es trobaven en cinc explotacions del mateix amo situades a Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga i Malla

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb el suport dels Mossos, ha decomissat una vintena d'èquids a Osona, en una investigació per presumpte maltractament animal per part del propietari.

Són 16 cavalls i 4 burros que es trobaven en cinc explotacions del mateix amo situades a Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga i Malla.

Segons la Generalitat, corrien perill de mort perquè el propietari no en tenia cura:

La confiscació la van fer aquest divendres i els animals els han traslladat a protectores perquè es recuperin.

Els animals els han traslladat a protectores perquè es recuperin
Els animals els han traslladat a protectores perquè es recuperin (FAADA)

La confiscació s'ha fet després d'una denúncia de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), que xifra el comís en 22 animals:

L'entitat detalla que tres dels equins han mort. Es tractaria de dues egües que van haver de ser sacrificades quan estaven ingressades a l'Hospital Veterinari de la UAB i a l'Hospital Veterinari equí Eguisof. També va morir un altre cavall dies abans del decomís.

Entre els animals que han sobreviscut, preocupa especialment un semental a qui han deixat créixer tant les peülles que amb prou feines pot caminar i que també té problemes d'agressivitat, segons l'entitat.

Un dels animals requisats amb prou feines pot caminar pel tamany de les peülles
Un dels animals requisats amb prou feines pot caminar per la mida de les peülles (FAADA)

La FAADA explica que tot indica que el propietari es dedicava a comprar bestiar vell i amb lesions, amb l'objectiu d'engreixar-lo i portar-lo a l'escorxador:

"Segons gent de la comarca, des de feia anys el tractant es dedicava a comprar èquids vells i amb lesions que ja no servien per a les hípiques, per engreixar-los i portar-los a escorxador, encara que ara, legalment, ja només podia portar-hi els poltres nounats"

La Fundació afirma que el propietari ja havia estat denunciat davant de l'Associació Adro, el 2017, per deixar morir un cavall.

L'entitat ha felicitat l'administració per la decisió de tancar l'explotació però ha criticat que no s'hagi fet abans.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut