Consulta les notes de tall 2022: sis graus de Medicina entre les més altes

El doble grau de Física i Matemàtiques és, novament, el grau amb la nota més alta, però si ens fixem en els centres que ofereixen 40 o més places, la més elevada és Matemàtiques a la UPC

Irene Vaqué ReigActualitzat

Sis dels deu graus amb la nota de tall més alta aquest juliol del 2022 són de Medicina. El primer que hi apareix, com va passar el 2021, és el de la UB al Clínic, que és a la quarta posició de les notes més altes, amb un 13,240. 

Segons les dades que ha difós Universitats, la nota més elevada en aquesta primera assignació de places és el 13,536 que cal per accedir al doble grau de Física i Matemàtiques de la UAB.

És l'onzè any consecutiu que encapçala el rànquing, fet que s'explica perquè només s'ofereixen 20 places per a aquests estudis.

Passa igual amb el mateix grau però a la UB, també amb 20 places i una nota de tall de 13,453. 

En una classificació en què també apareixen Matemàtiques a la UPC (13,254) i Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la UB (13,118), la resta de titulacions són de Medicina. Els estudis de Bellvitge, la UPF, la UAB, la URV i la UdG ocupen del cinquè al desè lloc.
 

Aquest any, del total de centres la majoria (297) mantenen la nota de tall, mentre que 144 l'augmenten i 72 la disminueixen. També s'han incrementat les places ofertades per les universitats públiques i la UVic (en total, 41.305, per 40.444 de l'any passat). 
 

El cercador de les notes de tall 2022

En aquest cercador pots consultar totes les notes de tall. 


Educació compta els que tenen 40 places o més 

Per primera vegada, Universitats ha optat per difondre un altre rànquing dels 10 graus amb les notes de tall més altes, en què té en compte només els centres que ofereixen 40 o més places. 

En aquest cas, al capdavant hi trobem els estudis de Matemàtiques a la UPC, que tenen 55 places. Després venen diversos estudis de Medicina, amb notes de tall que van del 13,240 de la UB al Clínic al 12,843 de la UdL. L'oferta de places més gran a la UAB, que és en cinquena posició, i hi entraran 350 estudiants. 

Completen el rànquing una altra carrera vinculada al món sanitari, Ciències Biomèdiques a la UAB (12,780) i Matemàtiques a la UB (12,734). 
 


Quins són els graus més demandats 

Les carreres sanitàries es mantenen com les que tenen més demanda. Hi ha poques variacions en els 5 primers llocs, on entra Psicologia a la UAB. 

Els estudis que més han sol·licitat els estudiants són Medicina al Clínic, Psicologia a la UB i Administració i Direcció d'Empreses a la UB, però també hi trobem Odontologia i Infermeria. 

 

Aquest any, sis de cada deu estudiants tenen la plaça demanada en primera opció. És una xifra molt similar a la de l'any passat (60,23% aquest any, 58,11% el 2021). 

Entre els sol·licitants, ha pujat un 62% el nombre d'estudiants provinents de les PAU o de Cicles formatius de grau superior que tenen començats estudis universitaris, i ha baixat un 8% els que venen de les proves de més de 25 i 45 anys. 

Per branques, trobem més dones que homes a Ciències i Ciències de la Salut, però continuen sent minoria a Enginyeria i Arquitectura. 


El calendari de la preinscripció universitària

Segons el calendari que consta al Canal Universitats, del 14 als 18 de juliol inclosos, es fa l'assignació definitiva de places i, del 15 al 20, la matrícula dels assignats en primera opció

La segona assignació és el 25 de juliol, i el termini per matricular-se en aquest cas va del 26 al 28 de juliol. 

ARXIVAT A:
UniversitatEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut