Teheran

Continua la indignació xiïta per l'execució del líder religiós Nimr al-Nimr a l'Aràbia Saudita

Aquest dissabte, a l'Iran, una multitud va assaltar i incendiar l'ambaixada saudita i aquest diumenge, en els sermons dels aiatol·làs, com el que ha fet Ali Khamenei, era evident la indignació que es respira

RedaccióActualitzat

Continuen la indignació i les protestes de la comunitat xiïta per l'execució d'un dels seus líders religiosos, aquest dissabte, a l'Aràbia Saudita. A l'Iran, una de les principals potències xiïtes de la zona, una multitud va assaltar i incendiar l'ambaixada saudita a Teheran. L'enfrontament entre les dues principals comunitats musulmanes s'evidenciava aquest diumenge, també, en els sermons dels aiatol·làs, com el que ha fet Ali Khamenei, líder espiritual de l'Iran:

"L'execució de Nimr al-Nimr realment és un crim. És un gran crim. També és un error, perquè la seva sang atraparà els Saud, sense cap mena de dubte. Els polítics, els executius, els estrategs del govern saudita no han de tenir cap dubte que aquesta sang els arribarà i els portarà a l'infern. Déu totpoderós no ignorarà la sang d'aquest innocent."

L'aiatol·là sermonejava aquest matí amb paraules dures un grup de clergues a Teheran. Les execucions saudites d'aquest dissabte a l'Aràbia Saudita han aturat qualsevol possibilitat d'acostament a mitjà termini entre les dues grans potències del Golf, i, a més, dificultaran una solució per a les guerres de Síria i el Iemen.

Ja ho advertia ell mateix, aquest dissabte, via Twitter, poc després que els Saud executessin Al-Nimr. Al vespre, una multitud intentava assaltar l'ambaixada saudita a Teheran, davant l'aparent protecció de la policia.

Però els manifestants van aconseguir llançar-hi a dins diversos còctels molotov que van causar un important incendi. No hi va haver ferits i la policia assegura que ha detingut quaranta persones.

Les manifestacions i protestes continuen en el món xiïta, sobretot a Bahrain, on els xiïtes són majoria. És un estat illa unit a l'Aràbia Saudita per un pont i també per l'amistat entre les dues monarquies absolutes que hi governen.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut