Unes 30 persones s'han concentrat davant la Trobada Internacional de Biblioteques a l'Escola Industrial (ACN/Bernat Ferrer)

Vaga a les 40 biblioteques municipals de Barcelona per demanar millors condicions laborals

Denuncien "desatenció crònica" als treballadors, torns excessius, poca flexibilitat d'horaris i manca de personal

RedaccióActualitzat

La secció sindical de la CGT al Consorci de Biblioteques de Barcelona ha convocat una vaga durant aquest dilluns, 7 d'octubre, per denunciar la "desatenció crònica" al personal de les biblioteques.

Segons fonts del sindicat, més de 10 de les 40 biblioteques municipals han estat tancades durant la tarda. Al matí, dues de les nou que havien d'aixecar la persiana no ho han fet.

Diversos treballadors s'han concentrat a les 9 del matí i a les 5 de la tarda davant de l'Escola Industrial de Barcelona, espai on se celebren els actes de la Trobada Internacional de Biblioteques organitzada per la International Federation of Library Associations (IFLA) del 6 al 9 d'octubre.

La vaga pretén visibilitzar les mancances del sector, agreujades després de la pandèmia. Segons la CGT, les administracions responsables de la gestió de les biblioteques municipals han ajornat "de forma reiterada" les resolucions de diferents conflictes laborals.


Entre les principals demandes, el sector demana més conciliació, que s'apliqui la mobilitat entre centres, s'internalitzin serveis externalitzats i es compleixin els compromisos de millores retributives i en la salut laboral que es van acordar en la negociació del conveni ara fa dos anys.

Des de la CGT es queixen que han de cobrir torns excessius a causa de la manca de personal i que hi ha poca flexibilitat en els horaris. La proposta que tenen sobre la taula "no millora la conciliació", segons ha declarat la delegada del sindicat, Alba Ferrer.

Ferrer també ha afegit que a causa de la poca inversió en els edificis aquest estiu s'estava treballant en algunes biblioteques a més de trenta graus.

"Des de la pandèmia, les negociacions acaben sent canvis que empitjoren les condicions dels treballadors", ha assenyalat Ferrer en declaracions al 324.cat.

Anar al contingut