Joan Carles I i Corinna Larsen en una imatge d'arxiu
Corinna va rebre 4,3 milions d'euros del govern de Kuwait poc després de la visita de Joan Carles I al país

Corinna Larsen, citada el 8 de setembre per les revelacions sobre el rei emèrit

El jutge investiga l'examant de Joan Carles I a partir de les converses amb l'excomissari Villarejo sobre els comptes del monarca a Suïssa

Actualitzat

L'Audiència Nacional reobre el cas de les gravacions de Villarejo amb Corinna Larsen i la cita a declarar com a investigada el 8 de setembre. El jutge instructor reobre una causa que s'havia arxivat per investigar les converses entre l'examant del rei emèrit i l'excomissari de la policia José Manuel Villarejo en què tots dos parlaven sobre els suposats negocis opacs de Joan Carles de Borbó.

El jutge Manuel García Castellón pretén esclarir la possible existència d'un encàrrec per part de Larsen a Villarejo.

Es tracta de la peça Carol separada del cas Tàndem, relacionades amb la investigació de les gravacions de l'excomissari José Manuel Villarejo que el jutge Diego de Egea va arxivar el 2018.


Els advocats de Corinna: "No té fonament la imputació"

Després de fer-se pública la citació, els advocats de Corinna Larsen han afirmat que no té cap justificació citar-la com a investigada. Aquest és el comunicat que ha emès Robin Rathmell, advocat de l'empresària alemanya: 

"La senyora Corinna mai va contractar o va discutir contractar el senyor Villarejo i, per tant, mai li va pagar cap quantitat. Les autoritats han comptat amb el material rellevant des de gener de 2019. La nostra clienta defensarà enèrgicament els seus drets contra aquestes imputacions que no tenen cap mena de fonament". 

 

Els fons reservats i el PP
L'excomissari Villarejo va gravar una conversa amb Corinna Larsen sobre els suposats negocis del rei emèrit (EFE)


Les gravacions entre Larsen i l'excomissari Villarejo es van fer el 2015 i es van difondre fa dos anys. L'amiga íntima del rei emèrit deia que Joan Carles I tenia comptes a Suïssa i que la feia servir a ella de testaferro.
 

El Congrés va vetar la investigació, amb els vots del PP, PSOE i Ciutadans sobre aquestes revelacions de l'examant del rei emèrit després que el director del CNI, Félix Sanz Roldán va assegurar a la comissió de secrets oficials que cap govern havia demanat investigar les activitats econòmiques del rei Joan Carles. Villarejo assegurava que havia parlat amb Corinna Larsen per encàrrec de l'Estat, fet que Sánchez va qualificar de "xantatge".

El jutge instructor ha citat a declarar Corinna Larsen a les 10 de matí del dia 8 de setembre, l'endemà que ho faci Villarejo a la mateixa hora el dia 7. A banda de Corinna Larsen i Villarejo, també està citats a declarar el soci de Villarejo, Rafael Redondo, i l'exdirector de Telefónica Juan Villalonga.

 

Investigació suïssa

La investigació de la fiscalia suïssa sobre l'origen dels diners dels comptes del rei emèrit en aquest país van portar a investigar Corinna Larsen en el cas. Larsen va admetre haver rebut 65 milions d'euros de part del rei Joan Carles I, "per gratitud i amor".

 

En aquest cas, Larsen va declarar que en desconeixia l'origen. Arran d'aquesta investigació, Larsen va dir que se sentia amenaçada i que Felip VI no havia fet res per aturar la campanya contra ella, i va acusar la Casa del Rei i els serveis secrets espanyols d'amenaçar-la de mort.

 

Sánchez,
Joan Carles I i el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohamed Bin Salman

 

 

A més d'aquesta investigació, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit la que dirigia Anticorrupció sobre el cobrament per part del rei emèrit de comissions per l'adjudicació de l'AVE a l'Aràbia Saudita el 2011.

 

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola Audiència NacionalCorrupcióJosé Manuel VillarejoMonarquia
Anar al contingut