El rei emèrit i Corinna en una imatge d'arxiu
Corinna acusa el rei d'assetjaments entre el 2012 i el 2020

Corinna perd contra Joan Carles: la justícia britànica no el jutjarà per assetjament

En una decisió que encara es pot recórrer, dona la raó a la defensa del rei emèrit, que havia sol·licitat que es desestimés la demanda perquè creu que Anglaterra no té jurisdicció per processar-lo

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia d'Anglaterra i Gal·les conclou que Joan Carles I no pot ser jutjat al Regne Unit per la demanda per assetjament i difamació presentada per Corinna Larsen, la seva examant. Així ho ha comunicat a les parts.

Dona la raó a la defensa del rei emèrit d'Espanya, que havia sol·licitat a la justícia britànica que desestimés la demanda de Larsen, en considerar que Anglaterra no té jurisdicció per processar-lo. Entenia que no hi ha proves suficients i que sobre la taula hi ha uns fets succeïts fora del territori britànic.

"La meva conclusió principal és que el Tribunal Superior d'Anglaterra i Gal·les no té competència per conèixer aquesta reclamació. Això és perquè no s'ha interposat contra el demandat al seu país de domicili, com és el seu dret per defecte; i la demandant no m'ha convençut que tingui arguments sòlids i defensables que la seva petició pot ser una excepció a aquesta norma", ha assenyalat la jutgessa que ha estudiat el cas, Collins Rice.

És un nou capítol de la batalla judicial entre tots dos i que ja fa anys que està oberta.

Corinna acusa Joan Carles I d'haver-la sotmès a assetjament entre el 2012 i el 2020, ja sigui interferint en les comunicacions del seu telèfon mòbil o desprestigiant-la a través de la premsa. Per tot plegat, reclama una indemnització de 126 milions de lliures, uns 146 milions d'euros.

L'examant de l'emèrit situa l'inici l'any 2012, quan es va negar a retornar-li 64,8 milions d'euros que li hauria donat com a "regal".

Ara bé, el desembre de l'any passat, el mateix tribunal britànic va concedir la immunitat a Joan Carles I fins a la seva abdicació. Això vol dir que els assetjaments presumptament comesos abans del 18 de juny del 2014 --quan el rei emèrit va abdicar-- estan fora de litigi.

La decisió d'aquest divendres es pot recórrer al Tribunal d'Apel·lacions britànic. Per tant, encara pot passar temps fins a saber si el cas va a judici al Regne Unit o queda desestimat.

La defensa de Joan Carles I considera que, si hi ha judici, s'hauria de celebrar a Espanya, malgrat que actualment el rei emèrit viu a Abu Dhabi.

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola
Anar al contingut