Treballadors de la fàbrica de Renault a Sevilla entrant a treballar (EFE/Julio Muñoz)

Coronavirus a Espanya: lleugera pujada del nombre de morts, amb 551 en les últimes hores

Actualitzat

Lleugera pujada del nombre de morts per Covid-19 a Espanya. 551 persones han mort en les últimes hores, 34 més de les que van morir de dimarts a dimecres.

També el nombre de contagis ha pujat una mica: 5.183 en les últimes 24 hores, mentre que el dia anterior havien estat 5.092. Aquest dimecres hi va haver un repunt de contagis i una disminució del nombre de morts.

En total, hi ha 182.816 casos confirmats de la malaltia, i 74.797 pacients ja han rebut l'alta mèdica: són 3.944 més que aquest dimecres.


"Anem pel bon camí"

En una compareixença al Congrés, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha ressaltat que l'incremenrt diari de casos ha passat del 16% a 1,5%, i que "anem pel bon camí", cosa que demostra que el confinament dona fruits.

Com fa habitualment, Illa ha assegurat que el govern espanyol és plenament conscient que darrere les xifres hi ha persones, que la mitjana d'estada dels pacients als hospitals és d'entre deu i quinze dies i que "el personal els tracta amb humanitat per intentar pal·liar la falta de contacte amb els familiars".

Per la seva banda, el director del Centre d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que les dades indiquen una estabilització.
 

Canvi de criteri a Catalunya

A Catalunya, el nombre total de morts per coronavirus és de 7.097 persones. Aquesta xifra dobla la que sabíem fins ara perquè, des d'ahir, el Departament de Salut afegeix les dades de defuncions per Covid a les residències, centres sociosanitaris i domicilis.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el recompte és ara molt més pròxim a la realitat, un cop s'han pogut creuar les xifres que, cada dia, els envien també les funeràries.

Vergés també ha confirmat que al voltant d'un 60% de les residències de gent gran tenen almenys un cas confirmat i, per tant, la prioritat és fer el cribratge per separar persones afectades de les que no ho estan.

El nou sistema per informar de l'estat de la pandèmia a Catalunya recull els casos confirmats amb proves, com ja es feia fins ara, que són més de 39.000, i també de possibles persones contagiades, més de 55.400.

Aquests casos sospitosos són persones a qui un metge ha diagnosticat, pels símptomes però sense prova, que podrien tenir coronavirus.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut